ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές οι τροφές είναι πιο «πλούσιες» σε βιταμίνη D και ασβέστιο

Μολονότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ ήλιο, είναι γνωστό ότι το 73% των Ελλήνων έχει ανεπάρκεια βιταμίνης D

Αυτές οι τροφές είναι πιο «πλούσιες» σε βιταμίνη D και ασβέστιο

Η βιταμίνη D και το ασβέστιο αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Μολονότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ ήλιο, είναι γνωστό ότι το 73% των Ελλήνων έχει ανεπάρκεια βιταμίνης D, ενώ σχεδόν οι μισοί κάτοικοι της Δύσης δε λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή τους.

Και οι 2 αυτές ουσίες έχουν τεράστια σημασία τόσο για την υγεία των οστών μας, όσο και για την καλή λειτουργία του νευρολογικού μας συστήματος, με τις ελλείψεις να έχουν συνδεθεί με μια σειρά από χρόνια προβλήματα υγείας (αυτοάνοσα, οστεοπόρωση κτλ).

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1.434 Votes)
  • Ναι (78%, 11.894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.170

Loading ... Loading ...

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Ίσως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ήδη ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι περιέχουν ασβέστιο.

Άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο είναι το σπανάκι, το λάχανο, οι μπάμιες, οι λαχανίδες, η σόγια, τα λευκά φασόλια αλλά και μερικά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο σολομός, η πέρκα και η πέστροφα.

Επίσης, τρόφιμα που είναι ενισχυμένα με ασβέστιο, είναι ορισμένοι χυμοί με πορτοκάλι, το πλιγούρι βρώμης και τα δημητριακά.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Στη λίστα με τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη D είναι τα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος, το σκουμπρί και ο σολομός, ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμοί με πορτοκάλι, γάλα σόγιας και δημητριακά, το μοσχαρίσιο συκώτι, το τυρί και οι κρόκοι αυγών.

Για να πάρετε βιταμίνη D από τα τρόφιμα, τα ψάρια είναι μια καλή επιλογή. 85 γρ. μαγειρεμένου σολομού έχουν περίπου 570 διεθνείς μονάδες (IU).

Δείτε παρακάτω πόσο ασβέστιο και βιταμίνη D χρειάζεστε κάθε μέρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής:

Ασβέστιο

  • Παιδιά 1-3 ετών: 700 χιλιοστόγραμμα (mg)
  • Παιδιά 4-8 ετών: 1.000 mg
  • Παιδιά 9-18 ετών: 1.300 mg
  • Ενήλικες 19-50: 1.000 mg
  • Γυναίκες 51 έως 70: 1.200 mg
  • Άνδρες 51 έως 70: 1.000 mg
  • Γυναίκες και άνδρες 71 και άνω: 1.200 mg

Βιταμίνη D

  • Ηλικία 1-70: 600 IU
  • Ηλικία 71 ετών και άνω: 800 IU
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου και βιταμίνης D, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.