ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το αφέψημα που μειώνει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Αξίζει μια θέση στην καθημερινή σας διατροφή

Αυτό είναι το αφέψημα που μειώνει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Το αφέψημα ιβίσκου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης εντός μίας ώρας από την κατανάλωσή του, καθώς και του κινδύνου οστεοπόρωσης.

Η αρτηριακή πίεση εξαρτάται από την ροή του αίματος (πόσο αίμα στέλνει η καρδιά μας σε κάθε συστολή) και από την αντίσταση που προβάλουν τα αγγεία μας στη ροή αυτή. Εάν η αρτηριακή πίεση είναι υψηλή, τότε η καρδιά μας πρέπει να εργαστεί δυνατότερα για να διατηρήσει επαρκή ροή αίματος στο σώμα.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή και ως υπέρταση, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, όπως είναι το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Ορισμένα τρόφιμα και ποτά φαίνεται ότι επηρεάζουν τις μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Νέες έρευνες δείχνουν ότι υπέρταση συνδέεται με την πρόωρη γήρανση των οστών και τον αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης, είναι συνεπώς θέμα ζωτικής σημασίας η μείωσή της.

Αφέψημα ιβίσκου

Έρευνες έχουν δείξει ότι το αφέψημα από το βότανο ιβίσκος, έχει πολλά οφέλη για την υγεία, τα οποία περιλαμβάνουν την καταπολέμηση των βακτηρίων, τη μείωση των λιπιδίων στο αίμα και την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου.

Τα αφέψημα λειτουργεί γρήγορα, με τους ερευνητές να παρατηρούν τη θετική του επίδραση στην αρτηριακή πίεση εντός μίας ώρας από την κατανάλωσή του.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Tufts διαπίστωσε ότι η κατανάλωση έως και τριών φλιτζανιών αφεψήματος ιβίσκου, βοήθησε σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

Τα αντιοξειδωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά του αφεψήματος απορροφώνται άμεσα με αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ιβίσκου μειώνει σημαντικά την συστολική και διαστολική πίεση τόσο αποτελεσματικά όσο και η κατοπτρίλη, ένα συχνό αντι- υπερτασικό φάρμακο.

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης πτώση της συστολικής αρτηριακής πίεσης των εθελοντών κατά έξι βαθμούς σε σύγκριση με τα μέλη της ομάδας ελέγχου.

Oι συμμετέχοντες που έπιναν τρία φλιτζάνια αφέψημα ιβίσκου την ημέρα για έξι εβδομάδες, είδαν κατά μέσο όρο πτώση της πίεσης του αίματος κατά 7,2 μονάδες. Αυτή η μείωση είναι παρόμοια με εκείνη που πιστεύουν οι ερευνητές ότι θα είχαν οι συμμετέχοντες αν έπαιρναν φάρμακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εν λόγω μείωση είναι πολύ σημαντική μακροπρόθεσμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πτώση της πίεσης του αίματος κατά 3 μονάδες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου ενός ασθενούς από υπέρταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.