Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι μας με την οδοντόβουρτσα σύμφωνα με τους ειδικούς

Κάτι που κάνουμε οι περισσότεροι πριν ξεκινήσουμε να πλένουμε τα δόντια μας

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι μας με την οδοντόβουρτσα σύμφωνα με τους ειδικούς

Η στοματική υγιεινή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Το καλό και σχολαστικό πλύσιμο των δοντιών είναι το Α και το Ω και κάτι που δεν πρέπει να παραλείπουμε μετά από τα γεύματα.

Όπως φαίνεται όμως, υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε όλοι καθημερινά και πρέπει να σταματήσουμε, όπως αναφέρει η βρετανική Sun.

Σύμφωνα με τον οδοντίατρο Sahil Patel, βουρτσίζουμε τα δόντια μας λάθος και αυτό έχει να κάνει με την οδοντόβουρτσα.

Το λάθος, λοιπόν, είναι ότι πολλοί από εμάς βρέχουμε την οδοντόβουρτσά μας πριν προσθέσουμε την οδοντόκρεμα.

«Αν το κάνεις αυτό, την διαλύεις. Η οδοντόκρεμα έχει ήδη τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Αν είναι υγρή, αυτό την κάνει να αφρίζει πιο γρήγορα και σε κάνει να την φτύσεις νωρίτερα».

Άλλα λάθη που κάνουμε

Σύμφωνα πάντα με τον δρ. Patel, προτείνει να επιλέγουμε νήμα αντί για μεσοδόντια βουρτσάκια. «Συχνά οι άνθρωποι κρατούν τη βούρτσα τους σε γροθιά. Δεν πρέπει να νιώθετε ότι κάνατε ένα τρίψιμο στα δόντια», προσθέτει.

«Αν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας χτυπούν πάνω στο δόντι, δεν κάνετε καλή δουλειά. Οι τρίχες πρέπει να είναι ίσιες στα δόντια και θα πρέπει να νιώθετε ένα απαλό άγγιγμα».

Όσον αφορά τη σειρά με την οποία καθαρίζετε τα δόντια σας, ο δρ. Patel συνιστά να ξεκινάτε από πίσω προς τα εμπρός. «Το πίσω μέρος είναι συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι στο καθάρισμα, γι’ αυτό θα συνιστούσα να ξεκινήσετε πρώτα από εκεί» είπε.

«Αν ξεκινήσετε από το μπροστινό μέρος και κάνετε το πίσω τελευταίο, είναι πιο πιθανό να σταματήσετε».

Είπε ακόμη ότι ένας σωστός καθαρισμός την ημέρα είναι καλύτερος από δύο μισές δουλειές. «Είναι η ποιότητα παρά η ποσότητα», πρόσθεσε.

«Προτιμώ κάποιος να βουρτσίζει καλά μια φορά την ημέρα, παρά να βουρτσίζει δύο φορές την ημέρα με πρόχειρο τρόπο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μην χάσετε το βραδινό βούρτσισμα. Το σάλιο στο στόμα μειώνεται ενώ κοιμάστε, έτσι το φαγητό που είχατε καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνει στα δόντια κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.