ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο συστατικό που περιέχουν τα «fast food»

Οι Αμερικανοί βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους λαούς με τις πιο ανθυγιεινές διατροφές

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο συστατικό που περιέχουν τα «fast food»

Τα Fast Food δεν είναι ανθυγιεινά επειδή φτιάχνονται γρήγορα, αλλά επειδή μέσα περιέχουν ένα συστατικό σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

Τα Fast Food δεν είναι καλά για την υγεία μας για διάφορους λόγους, ειδικά όταν γίνεται συνήθεια.

Τόση μάλιστα που, ένα μόλις γεύμα, είναι αρκετό για να μας δώσει την ποσότητα του συγκεκριμένου συστατικού την οποία θα έπρεπε να λαμβάνουμε σε μία ολόκληρη μέρα. Ποιο είναι αυτό το συστατικό;

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, πολλά πιάτα εστιατορίων και fast food περιέχουν όλη την ποσότητα αλατιού που πρέπει να καταναλώνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η ποσότητα αυτή ανέρχεται σε 2.300 χιλιοστόγραμμα, δηλαδή ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Οι Αμερικανοί βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους λαούς που έχουν από τις πιο ανθυγιεινές διατροφές.

Κατά μέσο όρο, τρώνε έξω πέντε φορές την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Όσο περισσότερο αλάτι τρώει κάποιος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος υπέρτασης, που αυξάνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού και καρδιακής νόσου.

Για να προστατεύσετε εσάς και τους οικείους σας και να μην λαμβάνετε πολύ αλάτι, όταν τρώτε έξω ρωτήστε πόσο αλάτι περιέχουν τα πιάτα που θέλετε να φάτε.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο μέσος Αμερικανός λαμβάνει καθημερινά τουλάχιστον 50% περισσότερο αλάτι από ό,τι επιτρέπεται.

Το κακό είναι ότι αυτός ο τρόπος διατροφής ξεκινάει από παιδική ηλικία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=WbdgXWzyEdE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.