ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό το γνωρίζατε; – Από πόσα οστά αποτελείται το ανθρώπινο σώμα;

Η απάντηση δεν είναι μια

Αυτό το γνωρίζατε; – Από πόσα οστά αποτελείται το ανθρώπινο σώμα;

Η πεποίθηση ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν 206 κόκαλα είναι μια παρανόηση.

Κατ’ αρχάς, ισχύει μόνο για τους ενήλικες. Τα μωρά γεννιούνται με περίπου 270 έως 300 οστά, μερικά από τα οποία είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από χόνδρους. Καθώς ένα μωρό μεγαλώνει, ένα σωρό οστά συγχωνεύονται, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό των οστών τους. Τα βρέφη, για παράδειγμα, έχουν συνήθως 33 σπονδύλους, σε σύγκριση με τους 24 που έχουν οι ενήλικες. Και το οστό του άνω βραχίονα έχει τρία έως τέσσερα μέρη.

Είναι κατανοητό ότι χρειάζονται χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Σύμφωνα με το Popular Science, τα περισσότερα από τα οστά σας φτάνουν στην τελική τους μορφή κατά την εφηβεία. Αλλά ορισμένα συνεχίζουν να μεγαλώνουν πολύ πέρα από αυτό το σημείο. Μπορεί να φτάσετε στα είκοσί σας πριν σταματήσει η κλείδα σας να μεγαλώνει.

Και όλοι οι άνθρωποι δεν καταλήγουν να έχουν 206 οστά. Μερικοί άνθρωποι έχουν έναν έξτρα σπόνδυλο, τον L6, στη βάση της οσφυϊκής περιοχής της σπονδυλικής τους στήλης. Άλλα έχουν επιπλέον σησαμοειδή οστά: προεξοχές σε σχήμα μπιζελιού στους μύες ή τους τένοντες κοντά στις αρθρώσεις του ποδιού, του χεριού και του καρπού σας.

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν 24 πλευρά, 12 δεξιά και 12 αριστερά, δεν είναι ασυνήθιστο για κάποιον να έχει ένα ή δύο περισσότερα. Το να γεννιέστε επίσης με λιγότερα ή περισσότερα από 10 δάχτυλα των χεριών και 10 ποδιών μπορεί επίσης προφανώς να επηρεάσει τον τελικό αριθμό των οστών σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν ολίγοις, το 206 είναι η πιο κοινή απάντηση στην ερώτηση, αλλά δεν είναι η μόνη απάντηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.