ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό το γνωρίζατε; – Γιατί η καρδιά κάνει θόρυβο όταν χτυπά;

Ποιος είναι ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός;

Αυτό το γνωρίζατε; – Γιατί η καρδιά κάνει θόρυβο όταν χτυπά;

Ο καρδιακός μας παλμός είναι η συστολή της καρδιάς σας για να στείλει αίμα στους πνεύμονές και στο υπόλοιπο σώμα μας. Το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς καθορίζει πόσο γρήγορα θα χτυπάει.

Η συστολή του καρδιακού κόλπου και των κοιλίων δημιουργεί λοιπόν έναν καρδιακό παλμό. Ο ήχος ονομάζεται «lub-DUB», κάτι που όλοι έχουν ακούσει είτε με τη χρήση ενός στηθοσκοπίου, είτε με το να βάλουν το αυτί τους στην αριστερή πλευρά του στήθους κάποιου.

Αφού οι κόλποι σας αντλήσουν αίμα στις κοιλίες, οι βαλβίδες μεταξύ των κόλπων και των κοιλιών κλείνουν για να αποτρέψουν την αντίστροφη ροή. Το «lub» είναι ο ήχος αυτών των βαλβίδων που κλείνουν. Αφού συστέλλονται οι κοιλίες σας για να αντλήσουν αίμα μακριά από την καρδιά, η αορτική και η πνευμονική βαλβίδα κλείνουν και κάνουν τον ήχο «DUB».

Ο παλμός είναι ο ρυθμός που χτυπά η καρδιά μας. Ονομάζεται επίσης καρδιακός ρυθμός. Για να βρείτε τον σφυγμό σας χωρίς οθόνη καρδιακού παλμού ή ρολόι, τοποθετήστε απαλά το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλό σας στην αρτηρία που βρίσκεται στον εσωτερικό καρπό οποιουδήποτε βραχίονα, κάτω από τον αντίχειρά σας. Θα πρέπει να νιώσετε έναν παλμό ή ένα χτύπημα στα δάχτυλά σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ηρεμία, ένας φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός κυμαίνεται των 60 και 100 παλμών το λεπτό. Όταν ασκούμαστε, η καρδιά μας χτυπά πιο γρήγορα και ο καρδιακός μας ρυθμός επιταχύνεται, για να φτάσει περισσότερο οξυγόνο στους μύες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.