Αυτοί είναι επτά τρόποι για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι άνθρωποι με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα δεν καταβάλλονται όπως οι ασθενέστεροι από τις ιώσεις

Αυτοί είναι επτά τρόποι για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το χειμώνα οι γρίπες και τα κοινά κρυολογήματα είναι σε έξαρση και δεν είναι εύκολο να αποφεύγουμε συνέχεια όσους ανθρώπους μπορεί να τα έχουν. Εκτός από άλλες προφυλάξεις, η καλύτερη είναι η πρόληψη, θωρακίζοντας τον οργανισμό μας με διάφορους τρόπους, ώστε να προστατευτούμε από τις ιώσεις, τις γρίπες και από το κρυολόγημα.

Ισχυρό ανοσοποιητικό άλλωστε σημαίνει όχι μόνο ότι είμαστε προστατευμένοι έναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς, ιούς και βακτήρια, αλλά και ότι εφόσον προσβληθούμε, τότε οι εισβολείς καταπολεμούνται αποτελεσματικότερα, ευκολότερα και σαφώς με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Επιπλέον, οι άνθρωποι με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα δεν καταβάλλονται όπως οι ασθενέστεροι από τις ιώσεις, το κρυολόγημα ή τις αλλεργίες, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και εάν προσβληθούν και ασθενήσουν, η κατάστασή τους να μην απαιτεί να παραμείνουν κλινήρεις, αλλά να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους κανονικά.

Με ζητούμενο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, υπάρχει μια σειρά κατευθύνσεων για να εργαστούμε: Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι πρωτεύουσας σημασίας, με τη μεσογειακή διατροφή μάλιστα να ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο σε αυτόν τον ρόλο.

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε επαρκείς ποσότητες είναι το «κλειδί», ενώ φυσικά είναι απαραίτητη η ισορροπία όλων των θρεπτικών συστατικών που παίρνουμε από τη διατροφή.

Η άσκηση επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού, αρκεί να γίνεται τακτικά και με συνέπεια, ενώ η κατάλληλη διαχείριση του στρες, η εξασφάλιση της υγείας του εντέρου και η επιλογή ενός ενισχυμένου συμπληρώματος διατροφής για το ανοσοποιητικό μπορούν να μας προσφέρουν την υποστήριξη που όλοι χρειαζόμαστε.

Προβιοτικά

Παρόλο που συνήθως θεωρούμε ότι η δράση τους αφορά στην καλή λειτουργία του εντέρου, τα προβιοτικά συμβάλλουν και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καθώς διεγείρουν την άμυνά μας, συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου λοίμωξης από παθογόνα και μετριάζουν τα συμπτώματα αντιδράσεων ή παθήσεων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι αλλεργίες και το ατοπικό έκζεμα.

Το Immune Biotix, μάλιστα, έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά (20 δισεκατομμύρια ανά κάψουλα), βοηθώντας τον οργανισμό να πολεμήσει τα παθογόνα.

Βήτα 1-3,1-6 γλυκάνες

Πρόκειται για φυσικά συστατικά που δεν διασπώνται στο στομάχι και φτάνουν αυτούσια στο έντερο. Από εκεί μεταδίδουν το μήνυμα να «ξυπνήσει» το ανοσοποιητικό σύστημα και να είναι έτοιμο να πολεμήσει κάθε «κακό» μικρόβιο που θα εμφανιστεί και οι μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνουν τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, τον κίνδυνο ιώσεων και άλλων λοιμώξεων, τη συχνότητα των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού σε άτομα επιρρεπή και τα συμπτώματα των αλλεργιών.

Εκχύλισμα Σκόρδου Ψυχρής Ωρίμανσης

Έχει αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση, ενώ βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τους «ξένους εισβολείς». Έτσι, τα παθογόνα που εισέρχονται στον οργανισμό αντιμετωπίζονται πιο άμεσα και αποτελεσματικά και μειώνεται ο κίνδυνος ιώσεων και άλλων λοιμώξεων.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο εκχύλισμα δρα ενάντια σε πλήθος μικροοργανισμών, όπως ιών, βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων.

Βιταμίνη D

Οι ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη D καλύπτονται πάρα πολύ δύσκολα μέσω της διατροφής. Εν τούτοις πρόκειται για μία βιταμίνη απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, καθώς τα χαμηλά της επίπεδα συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο ιώσεων, συμπεριλαμβανομένης της νόσου COVID-19 και με εντονότερα συμπτώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ιχνοστοιχεία Σελήνιο, Ψευδάργυρος, Χαλκός, είναι απαραίτητα για τη δράση των αντιοξειδωτικών ενζύμων του οργανισμού και επομένως για την άμυνά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.