Δ.Αφρική: Μυστηριώδης ιός προκαλεί ρινορραγία και σκοτώνει μέσα σε 24 ώρες

Το Υπουργείο Υγείας του Μπουρούντι έχει ήδη αποκλείσει τον Έμπολα και τον ιό Μάρμπουργκ 

Δ.Αφρική: Μυστηριώδης ιός προκαλεί ρινορραγία και σκοτώνει μέσα σε 24 ώρες

Τρεις άνθρωποι πέθαναν στο Μπουρούντι της Δυτικής Αφρικής από έναν μυστηριώδη ιό που προκαλεί ρινορραγία.

Το άγνωστο μικρόβιο εμφανίζει συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκεφάλους, ζάλη και εμετό, με τις αρχές δημόσιας υγείας στη χώρα να προσπαθούν να το περιορίσουν. Η περιοχή του Baziro έχει τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφού δύο από τα μολυσμένα κρούσματα μεταφέρθηκαν εκεί για θεραπεία.

Μια νοσοκόμα από το κέντρο υγείας Migwa είπε ότι η ασθένεια «σκοτώνει γρήγορα», με τους τρεις θανάτους μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί εντός 24 ωρών από τη στιγμή που εμφάνισαν συμπτώματα.

Το Υπουργείο Υγείας του Μπουρούντι έχει ήδη αποκλείσει τον Έμπολα και τον ιό Μάρμπουργκ και εξετάζει προσεκτικά τα στοιχεία καθώς φαίνεται να είναι ένα αρκετά μεταδοτικό μικρόβιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, γιατροί στάλθηκαν στο Μπουρούντι για να ερευνήσουν μια μυστηριώδη ασθένεια που προκαλεί ρινορραγία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.