ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δείτε για ποιο λόγο πρέπει να αφήνετε ανοιχτά τα παράθυρα τον χειμώνα

Εκμεταλλευτείτε τις πιο ήπιες ημέρες για να αφήσετε τον αέρα να κυκλοφορήσει στο σπίτι σας

Δείτε για ποιο λόγο πρέπει να αφήνετε ανοιχτά τα παράθυρα τον χειμώνα

Την ώρα που το κρύο να γίνεται όλο και πιο «τσουχτερό», αδιαμφισβήτητα, το τελευταίο που θέλουμε είναι να αφήσουμε ανοιχτά τα παράθυρα και να «χάσουμε» τη ζέστη του σπιτιού μας.

Όσο δύσκολο όμως κι αν ακούγεται, τα οφέλη του καθαρού αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού μάς κάνουν να το ξανασκεφτούμε.

Παρακάτω σας δίνουμε τους λόγους για να αποκτήσετε τη συνήθεια να ανοίγετε τα παράθυρα έστω και για λίγα λεπτά.

Ακόμη κι αν δεν πειστείτε να το κάνετε τις ημέρες που ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις πιο ήπιες ημέρες για να αφήσετε τον αέρα να κυκλοφορήσει στο σπίτι σας και τους χειμερινούς μήνες.

Βελτίωση της ποιότητας του αέρα και απομάκρυνση οσμών

Με το να αφήνετε ανοιχτά τα παράθυρα για 15–20 λεπτά την ημέρα, ανανεώνετε τον αέρα βελτιώνοντας έτσι την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθούν τυχόν οσμές από το μαγείρεμα ή τα υπολείμματα φαγητών.

Έλεγχος της υγρασίας

Η υγρασία τον χειμώνα μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, τους πνεύμονές σας, αλλά και το σπίτι σας. «Ο φρέσκος αέρας βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους», λέει ο ειδικός σε θέματα εξαερισμού Brad Roberson.

Αίσθηση αναζωογόνησης

Τον χειμώνα η μέρα τελειώνει νωρίς, γι’ αυτό πρέπει να εκμεταλλεύεστε κάθε ευκαιρία για λίγο φως. Το άνοιγμα των παραθύρων θα βοηθήσει στην ψυχολογία σας, καθώς ο φρέσκος αέρας και το φως του ήλιου θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Μείωση ασθενειών

Σε περίπτωση που έχετε καλεσμένους στο σπίτι, καλό θα είναι να αερίσετε τον χώρο σας όταν αυτοί φύγουν. Ο καθαρός αέρας είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τις ιώσεις όσο το δυνατόν πιο μακριά σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, σας συμβουλεύουμε:

  • Ανάλογα με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στο μέρος που μένετε, η απόφαση του πότε και πόσο θα ανοίξετε τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι αποκλειστικά δική σας. Ωστόσο, μη φοβηθείτε να το τολμήσετε.
  • Αν τα βράδια νιώθετε δύσπνοια εξαιτίας της υγρασίας των νοτιάδων, τότε αυτό που ίσως σας βοηθήσει είναι να κλείνετε μεν τα παντζούρια σας, αλλά να αφήνετε λίγα εκατοστά ανοιχτό το παράθυρο του υπνοδωματίου. Έτσι θα έχετε φρέσκο αέρα όλο το βράδυ.
  • Αν τα παράθυρά σας έχουν τη δυνατότητα ανάκλισης, τότε αξιοποιήστε την στο έπακρο. Μην παραλείψετε όμως ποτέ να φύγετε από το σπίτι χωρίς να ελέγξετε πως όλα τα παράθυρα είναι κλειδωμένα προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.