ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε για ποιον λόγο δεν πρέπει να πατάτε το κουμπί της αναβολής όταν χτυπάει το ξυπνητήρι

«Οι κύκλοι ύπνου χρειάζονται 75 έως 90 λεπτά για να ολοκληρωθούν»

Δείτε για ποιον λόγο δεν πρέπει να πατάτε το κουμπί της αναβολής όταν χτυπάει το ξυπνητήρι

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε πατήσει αναβολή στο ξυπνητήρι προκειμένου να κερδίσουμε ακόμα λίγα λεπτά ύπνου. Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ σημαντικός επιστημονικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να πατήσετε το κουμπί αναβολής.

«Το κουμπί αναβολής φαίνεται σαν μια υπέροχη ιδέα εκείνη τη στιγμή, αλλά σπάνια καταφέρνετε να σηκωθείτε νιώθοντας πιο ξεκούραστοι ή πιο έτοιμοι για την ημέρα», σύμφωνα με ειδικό, η οποία εξήγησε τον επιστημονικό λόγο για τον οποίο βλάπτεις τον εαυτό σου αυτά τα λεπτά.

«Θέλετε να μάθετε τον επιστημονικό λόγο για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να πατήσετε το κουμπί αναβολής; Δύο λέξεις: αδράνεια ύπνου. Όταν πατάτε το κουμπί αναβολής, είστε ξύπνιοι και καθώς κλείνει το ξυπνητήρι, ο εγκέφαλός σας ξανακοιμάται», είπε αρχικά.

«Αυτό που έχουν καταλάβει οι ερευνητές – όταν κοιμάστε ξανά αφού ξυπνήσετε- είναι πως ο εγκέφαλός σας ξεκινά έναν κύκλο ύπνου. Οι κύκλοι ύπνου χρειάζονται 75 έως 90 λεπτά για να ολοκληρωθούν», συνέχισε.

«Όταν το ξυπνητήρι χτυπήσει ξανά σε εννέα λεπτά και λες “Θεέ μου”, έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι είσαι σε βαθύ ύπνο εκείνη την στιγμή; Αυτό συμβαίνει επειδή βάζετε σε εννέα λεπτά έναν κύκλο ύπνου 75 λεπτών.

Έτσι αυτό το αίσθημα βαριάς εξάντλησης που προκύπτει, δεν είναι συνάρτηση του πόσο καλά κοιμηθήκατε. Εσείς κι εγώ είμαστε ανοήτοι που πατήσαμε το κουμπί αναβολής και βάζουμε τον εγκέφαλό μας σε κατάσταση αδράνειας ύπνου», συμπλήρωσε.

«Χρειάζεται περίπου τέσσερις ώρες για να ξεπεράσει αυτό το αίσθημα αηδίας ο εγκέφαλός σας. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα το κάνετε, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε καλύτερα και να σηκωθείτε αμέσως», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.