ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε ποιες είναι οι δύο καλύτερες στάσεις ύπνου για να μειώσετε το κοιλιακό λίπος

Σε συνδυασμό με την αναπνοή, μπορούν να επηρεάσουν και τον μεταβολικό ρυθμό

Δείτε ποιες είναι οι δύο καλύτερες στάσεις ύπνου για να μειώσετε το κοιλιακό λίπος

Εάν ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή, γυμνάζεστε και παρόλα αυτά δεν βλέπετε το νούμερο στη ζυγαριά να κατεβαίνει, σημαίνει παραλείπετε κάτι σημαντικό, και αυτό είναι ο επαρκής και καλός ύπνος.

Έρευνες δείχνουν ότι εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι στάσεις ύπνου οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν όχι μόνο την ποιότητα του ύπνου, αλλά και το σωματικό σας βάρος.

Έρευνα που έγινε το 2015 έδειξε ότι ο ύπνος διάρκειας λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κοιλιακού λίπους και μεγαλύτερη περιφέρεια.

Η στάση του σώματος μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου και παράλληλα σε συνδυασμό με την αναπνοή, μπορεί να επηρεάσει και τον μεταβολικό ρυθμό, αλλά και την καύση κοιλιακού λίπους.

Ύπνος ανάσκελα

Ο ύπνος ανάσκελα θεωρείται μία από τις καλύτερες στάσεις ύπνους για τους ενήλικες. Η συγκεκριμένη στάση ύπνου και ειδικά εάν έχετε τα πόδια σας ελαφρώς ανασηκωμένα, βοηθά το σώμα να μετατρέψει το φαγητό σε ενέργεια. Επίσης, μοιράζει ισόποσα το σωματικό βάρος για τη σπονδυλική στήλη.

Αποφύγετε τη συγκεκριμένη στάση ύπνου εάν ροχαλίζετε ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα υπνικής άπνοιας.

Ύπνος μπρούμυτα

Η συγκεκριμένη στάση ύπνου θεωρείται ότι μειώνει τον πόνο στην πλάτη και τις πιθανότητες συσσσώρευσης κοιλιακού λίπους στην κοιλιά.

Τι να προσέξετε:

Ιδανικά κοιμηθείτε στο στομάχι μπρούμυτα μόνο 2 με 4 ώρες την ημέρα. Εάν κοιμάστε μπρούμυτα όλο το βράδυ, καταπονείτε τη σπονδυλική σας στήλη.

Χρησιμοποιήστε ένα σωστό μαξιλάρι που δεν θα καταπονεί τον αυχένα και την πλάτη σας.

Οι δύο παραπάνω στάσεις ύπνου θεωρούνται ιδανικότερες για τη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Βέβαια, από μόνες τους δεν αρκούν. Εξίσου σημαντικό είναι να ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή και να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας:

  • Αποφύγετε την καφεΐνη τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον ύπνο
  • Ακολουθήστε μία ρουτίνα και προσπαθήστε να κοιμάστε κάθε μέρα την ίδια ώρα
  • Αποφύγετε τα βαριά σνακ πριν τον ύπνο
  • Πριν ξαπλώσετε δοκιμάσετε να κάνετε δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.