ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το ξύδι στο πλυντήριο πιάτων – Πόσο ασφαλές είναι;

Υπάρχουν πολλά μέρη στο σπίτι όπου δεν πρέπει να καθαρίζετε με ξύδι

Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το ξύδι στο πλυντήριο πιάτων – Πόσο ασφαλές είναι;

Είναι γνωστό πως υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ξυδιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το μαγείρεμα, από το ξύδι ρυζιού μέχρι το κόκκινο κρασί και το βαλσάμικο ξύδι.

Ωστόσο, το μηλόξυδο και το αποσταγμένο λευκό ξύδι είναι αυτά που είναι, επίσης, αποτελεσματικά καθαριστικά μέσα.

Και τα δύο περιέχουν οξικό οξύ, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για την απομάκρυνση της οσμής και τη θανάτωση των βακτηρίων. Το Pro Housekeepers εξηγεί ότι το χαμηλό επίπεδο pH του ξυδιού, 2,4, σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητά του, του επιτρέπει να σκοτώνει τα βακτήρια καταστρέφοντας τις κυτταρικές τους μεμβράνες. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι πρέπει να το αραιώσετε πριν το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το σπίτι σας.

Υπάρχουν πολλά μέρη στο σπίτι όπου δεν πρέπει να καθαρίζετε με ξύδι, αλλά το πλυντήριο πιάτων δεν είναι ένα από αυτά. Καθώς χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων σας, το απορρυπαντικό αφήνει παντού αφρούς σαπουνιού, τα υπολείμματα τροφίμων παγιδεύονται και το λίπος καλύπτει το εσωτερικό του.

Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση, μέχρι που το μηχάνημα δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει σωστά. Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά και η χρήση αυτής της φιλικής προς το περιβάλλον εναλλακτικής λύσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τη μυρωδιά που συσσωρεύεται.

Ωστόσο, πρέπει να το χρησιμοποιείτε σωστά για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας δεν θα πάθει καμία ζημιά. Το Eating Well τόνισε ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζετε ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού.

Πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο για τον καθαρισμό του εσωτερικού της συσκευής, διαφορετικά, το ξύδι μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά παρεμβύσματα και τις σφραγίδες, προκαλώντας τους διάβρωση και διαρροή νερού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ξύδι στο πλυντήριο πιάτων σας

Ο σωστός καθαρισμός ενός πλυντηρίου πιάτων με ξύδι απαιτεί μόνο δύο βήματα, αλλά πρώτα, το Home Made Simple συνιστά να πλύνετε το φίλτρο. Αυτό είναι πιθανότατα το σημείο από το οποίο προέρχονται τυχόν άσχημες μυρωδιές, καθώς είναι το μέρος που πιάνει τα υπολείμματα τροφίμων, όσο το νερό αποστραγγίζεται από το μηχάνημα.

Για να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας, θα χρειαστείτε ένα κύπελλο ή ένα μπολ που μπορεί να χωρέσει με την όψη προς τα πάνω στο επάνω ράφι. Γεμίστε το κατά τα 2/3 περίπου με ξύδι και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές στο ράφι, καθώς δεν θέλετε να αδειάσει στον πάτο του πλυντηρίου σας.

Στη συνέχεια, απλά τρέξτε το πλυντήριο πιάτων σας σε ζεστό κύκλο. Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξυδιού, μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων -τα αρώματα εσπεριδοειδών όπως το λεμόνι ή το πορτοκάλι είναι μια καλή επιλογή. Αφού τελειώσει, αφήστε την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή για να στεγνώσει στον αέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.