ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε πώς θα χάσετε τρία κιλά εύκολα και γρήγορα σύμφωνα με τους ειδικούς

«Σημαντικό ρόλο παίζει ο συγχρονισμός των γευμάτων με τον κιρκάδιο ρυθμό»

Δείτε πώς θα χάσετε τρία κιλά εύκολα και γρήγορα σύμφωνα με τους ειδικούς

Όταν αποφασίσετε ότι ήρθε η στιγμή να χάσετε κιλά, θέλετε αποτελέσματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τις περισσότερες φορές, η απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή πάνω από δύο κιλά την εβδομάδα, είναι πιθανό να είναι σε μεγάλο βαθμό απώλεια υγρών κι όχι λίπους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι όταν βλέπετε σημαντικές αλλαγές στη ζυγαριά, αυτό σας παρακινεί να συνεχίσετε την προσπάθεια με μεγαλύτερη διάθεση.

Εάν θέλετε να χάσετε τρία έως πέντε κιλά γρήγορα αλλά και με ασφάλεια διατροφολόγοι προτείνουν τα εξής:

Υγρά και μικρές μερίδες

Η ειδικός, χρησιμοποιεί διάφορες στρατηγικές προκειμένου να χάσουν οι πελάτες της βάρος.

«Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα. Είναι ένα παλιό κόλπο, αλλά λειτουργεί βοηθώντας τους υποδοχείς του στομάχου να πυροδοτήσουν ένα αίσθημα πληρότητας.

Στη συνέχεια, επικεντρώνομαι στο μέγεθος του πιάτου. Έχει αποδειχθεί ότι το να τρώτε σε μικρότερα πιάτα σας ενθαρρύνει να τρώτε πολύ πιο αργά, να απολαμβάνετε το φαγητό σας και να τρώτε λιγότερο.

Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει ο συγχρονισμός των γευμάτων με τον κιρκάδιο ρυθμό. Καθώς ο μεταβολισμός μας έχει προσαρμοστεί στο ημερήσιο φαγητό και στον νυχτερινό ύπνο, αποφεύγοντας απλώς το σνακ και το φαγητό τη νύχτα, μειώνετε σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων, η οποία με τη σειρά της μπορεί να υποστηρίξει απώλεια βάρους 0,5-1 κιλού την εβδομάδα».

Περισσότερα λαχανικά, λιγότερο αλάτι

Η Chloe McLeod ειδικεύεται στη διατροφή για μέγιστη απόδοση και συνεργάζεται τακτικά με αθλητές που πρέπει να χάσουν κιλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν δύο βασικοί τομείς στους οποίους εστιάζει όταν ο στόχος είναι η γρήγορη απώλεια βάρους.

«Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά αν αλλάζετε τη σύσταση κάθε γεύματος σε μια βάση λαχανικών (όπως ένα μπολ πρωινού με πολλά λαχανικά και αυγά, μια σαλάτα ή σούπα για μεσημεριανό και ½ πιάτο λαχανικά ή σαλάτα με το βραδινό) , μειώνετε αμέσως την πρόσληψη θερμίδων έως και 300 θερμίδες την ημέρα.

Με αυτή την απλή αλλαγή τρώτε περισσότερο αλλά επικεντρώνεστε σε τροφές με χαμηλότερες θερμίδες με αποτέλεσμα τουλάχιστον μισό κιλό την εβδομάδα απώλεια βάρους».

Επίσης, θεωρεί πολύ σημαντικό σύμμαχο στην απώλεια βάρους τη μείωση της πρόσληψης αλατιού.

«Όταν περιορίζετε ενεργά τη συνολική πρόσληψη αλατιού στα 2000 mg την ημέρα ή ακόμα και λιγότερο, θα έχετε απώλεια τουλάχιστον μισού κιλού σε σύντομο χρονικό διάστημα», τονίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.