ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δείτε πώς το κολύμπι θα σας βοηθήσει να «κάψετε» το λίπος από την κοιλιά

Φρόντισε να κολυμπάς πιο δυνατά και πιο γρήγορα όσο περνάει ο καιρός

Δείτε πώς το κολύμπι θα σας βοηθήσει να «κάψετε» το λίπος από την κοιλιά

Το κολύμπι, είναι μια απαιτητική αερόβια άσκηση και γι’ αυτό το λόγο σε βοηθάει να «κάψεις» αρκετές θερμίδες.

Ωστόσο, καθώς βελτιώνεσαι και αποκτάς μεγαλύτερη αντοχή, το σώμα σου μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και χωρίς να ανεβάσει παλμούς, οπότε η αποτελεσματικότητα της άσκησης μειώνεται.

«Αν και η κολύμβηση φαίνεται σχετικά δύσκολη και μερικές φορές τρομακτική, είναι μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές προπονήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος ανεξαρτήτου ηλικίας», λέει ο Kris Gagne, ανώτερος προπονητής κολύμβησης για το Life Time, και προπονητής κολύμβησης εγγεγραμμένος στις ΗΠΑ και πιστοποιημένος από την ASCA.

Επιπλέον, η καταπολέμηση της αντίστασης του νερού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών σας. Φυσικά, η δοκιμή μιας νέας ρουτίνας προπόνησης μπορεί να είναι δύσκολη.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την κολύμβηση για απώλεια βάρους και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις κολύμβησης.

Μπορεί το κολύμπι να σας βοηθήσει να χάσετε το λίπος στην κοιλιά;

Η σύντομη απάντηση: Ναι. Αλλά ο Gagne προειδοποιεί να μην εστιάσετε στην «προπόνηση σε σημεία» ή να προσπαθήσετε να δουλέψετε μόνο ένα μέρος του σώματος για να χάσετε βάρος από τη συγκεκριμένη περιοχή, ειδικά επειδή η σύσταση του σώματός σας και η γενετική μπορεί να παίξουν ρόλο στο πού αποθηκεύετε λίπος.

Ωστόσο, το κολύμπι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, το οποίο θα οδηγήσει σε απώλεια λίπους συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του λίπους στην κοιλιά τελικά, και ορισμένα εγκεφαλικά λειτουργούν ιδιαίτερα καλά στους κοιλιακούς.

«Το κολύμπι, δουλεύει πολλούς διαφορετικούς μύες σε ολόκληρο το σώμα, αλλά όταν πρόκειται για στόχευση συγκεκριμένων περιοχών, η πεταλούδα, το ύπτιο και το πρόσθιο θα απασχολήσουν περισσότερο τον πυρήνα σας. Όσο περισσότερο τους δεσμεύετε, τόσο περισσότερη δουλειά καταβάλλετε σε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή για πιο αδύνατους μυς», λέει ο Gagne.

Ωστόσο, σημειώνει, «ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην απώλεια λίπους στην κοιλιά διασφαλίζει ότι τρώτε μια υγιεινή, καλά ισορροπημένη διατροφή για να συμπληρώνει όλη τη σκληρή δουλειά που καταβάλλετε».

Η σωστή διατροφή

Το κολύμπι, μπορεί να κάνει τα περιττά κιλά να πέσουν – ακόμη και στο στομάχι. Αλλά μόνο αν η διατροφή σας είναι σωστή. Για παράδειγμα, αποφύγετε τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα με πολλή ζάχαρη ή λίπος, τα επεξεργασμένα κρέατα και τα ζαχαρούχα ποτά.

Τα αποξηραμένα φρούτα, το αλκοόλ και οι έτοιμες σάλτσες, για παράδειγμα για μια πραγματικά υγιεινή σαλάτα, είναι συνήθως γεμάτα ζάχαρη και τείνουν να κολλάνε στο στομάχι σας.

Τα τρόφιμα που προάγουν ένα επίπεδο στομάχι περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, μπρόκολο και αβοκάντο.

Χρησιμοποιήστε την τεχνική δελφινιών

Κάθε στυλ κολύμβησης εκπαιδεύει τους κοιλιακούς μυς σας. Ωστόσο, μια τεχνική προκαλεί ιδιαίτερα το στομάχι σας: Με τη λεγόμενη κολύμβηση δελφινιών, γνωστή και ως κολύμβηση πεταλούδας, φέρνετε και τα δύο χέρια προς τα εμπρός πάνω από την επιφάνεια του νερού ταυτόχρονα.

Η κυματοειδής κολύμβηση διαπερνά ολόκληρο το σώμα σας – και είναι ιδιαίτερα αισθητή στην κοιλιακή περιοχή.

Κάνετε διαλειμματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση ενώ κολυμπάτε αυξάνει την αποτελεσματικότητα της προπόνησής σας – και ως εκ τούτου μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος της κοιλιάς.

Δείτε πώς λειτουργεί: Μετά την προθέρμανση, κολυμπήστε 2 έως 3 φορές για ένα διάστημα πολύ πιο γρήγορα από ό, τι κανονικά.

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο συνηθισμένο ρυθμό σας και ανακάμψτε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές. Με αυτόν τον τρόπο προωθείτε τη διάσπαση του λίπους στο σώμα, ενισχύετε την αντοχή σας και τροφοδοτείτε το σώμα σας με άφθονο οξυγόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φρόντισε να κολυμπάς πιο δυνατά και πιο γρήγορα όσο περνάει ο καιρός, διατηρώντας τον καρδιακό παλμό στο 50-70% της μέγιστης συχνότητάς του, για να την υπολογίσεις, αφαίρεσε τον αριθμό που αντιστοιχεί στην ηλικία σου από το 220, συμβουλεύει ο Gagne.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.