ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Δείτε πόσες θερμίδες «κρύβονται» σε εννιά δημοφιλή ποτά

Τι θα πρέπει να καταναλώνετε με προσοχή

Δείτε πόσες θερμίδες «κρύβονται» σε εννιά δημοφιλή ποτά

Έχεις περάσει άραγε μία νύχτα χωρίς ένα ποτηράκι κρασί; Ή μήπως χωρίς να πιεις έστω μία μπίρα;

Για εσένα λοιπόν, τον υγιή «αλκοολικό» που θες να πίνεις αλλά παράλληλα δεν «ψήνεσαι» να κάνεις τα… μπαλκονάκια του Fat-Bastard από το Austin Powers ίσως θα πρέπει σταδιακά να προσέχεις τι καταναλώνεις.

Σου ετοιμάσαμε μια λίστα αγαπημένων ποτών δίνοντάς σου πληροφορίες για το ποια εξ αυτών θα σε φουσκώσουν και ποια θα σε διατηρήσουν σε καλή κατάσταση.

Στο χέρι σου είναι λοιπόν να γίνεις ο Christian Bale του «Dark Knight» ή του «American Hustle».

Σαμπάνια: Άμα είσαι large, πληρώνεις πολλά, παχαίνεις λίγο. Με τόσες λίγες θερμίδες, γιατί όχι; Εντάξει μην πάρεις Belvedere αν δεν το αντέχει η τσέπη σου, αλλά για ένα και δύο ποτηράκια δεν θα είχες θέμα.

| Θερμίδες ανά ποτήρι: 80

Τεκίλα: Σκληρό ε; Συνήθως την «κατεβάζεις» σκέτη για να ζεσταθείς για τα επόμενα. Αν είναι έτσι ασ’ το, γιατί ακολουθούν πολλές ακόμα θερμίδες από ό,τι θα ακολουθήσει. Αν πάλι μείνεις μόνο σε αυτό, τότε μπράβο είσαι φοβερός. Το μόνο που θα σε ανησυχεί έκτοτε είναι τα συνοδευτικό μπολάκι με τα πατατάκια.

| Θερμίδες ανά ποτήρι: 140

Κρασί: Αν θες να χάσεις και γουστάρεις κρασάκι, σου’ χουμε καλά νέα. Δεν χρειάζεται να το κόψεις. Αν ψηφίζεις λευκό ειδικά τότε επιτρέπεται και δεύτερο ποτήρι. Αν πάλι είσαι του κόκκινου –έχει περισσότερη ζάχαρη- καλύτερα μείνε στο ένα.

| Θερμίδες ανά ποτήρι: 80

Μηλίτης: Αισθανόμαστε σαν τον Κατακουζηνό στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» που θα τα τσούξει «με λίγο βερμουτάκι». Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην βρεις καν μηλίτη εκεί που συχνάζεις. Με Coca Zero σε βλέπουμε.

| Θερμίδες ανά ποτήρι: 190

Κοκτέιλ: Τώρα εδώ τι να σου πούμε; Όσα περισσότερα συστατικά περιλαμβάνει, τόσο το χειρότερο. Σιρόπια, ζάχαρες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το μόνο που σε σώζει είναι να βρίσκεται στην παρέα κάποιος φανατικός χρήστης του instagram, να το σώσεις τουλάχιστον με τα λάικς που θα μαζευτούν

| Θερμίδες ανά ποτήρι: Συνήθως από 120 μέχρι και… 270

Μπίρα: Απαγορευτικό, «Χ» – δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να στο πούμε για να μην πιεις. Δύσκολο, το γνωρίζουμε, αλλά έχει πολύ περισσότερες θερμίδες από ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αν δεν τη σταματήσεις, τουλάχιστον μείωσέ τη.

| Θερμίδες ανά ποτήρι: 185

Σαμπούκα: Για σένα που γουστάρεις το trendy… ούζο ή που θες να γιατρευτείς από κρυολόγημα (ναι, το κάνει και αυτό η σαμπούκα) είσαι ο μεγάλος χαμένος της λίστας. Καλύτερα κόφτο ή έστω ελάττωσέ το όσο είναι καιρός γιατί έρχονται οι… δίπλες.

| Θερμίδες ανά ποτήρι: 250

Βότκα λεμόνι ή πορτοκάλι: «Κλασικό εικονογραφημένο». Μια βότκα δεν σε απογοητεύει ποτέ, ούτε λόγω απόλαυσης αλλά ούτε και από θερμίδες (140). Αλλά επειδή ενδέχεται να μην είσαι τόσο σκληρός να την πιεις σκέτη, θα την πιεις με λεμόνι ή πορτοκάλι. Μην το παρακάνεις με τα ποτηράκια.

| Θερμίδες ανά ποτήρι: περίπου 185

Ουίσκι με αναψυκτικό: Ένα ουισκάκι για να γουστάρει η παρέα. Και εκτός από την παρέα είναι καλό και για τα κιλάκια σου. Και το καλύτερο; Άμα δεν το γουστάρεις, σκέτο coca col-ίτσα μαζί. Πάλι κομπλέ θα είσαι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

| Θερμίδες ανά ποτήρι: 110

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.