ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δείτε πότε το φούσκωμα στην κοιλιά μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου

Οι ασθενείς μπορεί, να παρουσιάσουν συμπτώματα, όπως κόπωση, κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών αλλά και ρίγος

Δείτε πότε το φούσκωμα στην κοιλιά μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου

Το φούσκωμα αποτελεί μία δυσάρεστη εμπειρία, καθώς πρήζει την κοιλιά μας με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε αρκετές φορές δυσάρεστα.

Συνήθως, όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει και εσείς, «συνοδεύεται» συχνά από γουργουρητό και από αέρια.

Περίπου το 10 έως 25% των ανθρώπων υποφέρουν από φούσκωμα κάποια στιγμή στη ζωή της, το οποίο το προκαλούν συνήθως παράγοντες, όπως τα αναψυκτικά ή το άγχος.

Ωστόσο, αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο μπορεί μερικές φορές να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι καρκίνου, σύμφωνα με την Dr Deborah Lee, από το Dr Fox Online Pharmacy.

Μιλώντας για το περιστατικό, εξήγησε πως οι πιο «συνηθισμένοι» καρκίνοι, που μπορεί να προκύψουν από την παραπάνω συνθήκη είναι στις ωοθήκες, στο πάγκρεας και στο έντερο.

Τα άλλα συμπτώματα

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι, ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουμε μεταξύ του φυσιολογικού φουσκώματος που προκαλείται από κάτι όπως η διατροφή και του καρκινικού φουσκώματος, η γιατρός είπε ότι άλλα είναι τα συμπτώματα, που βοηθούν στο να τα ξεχωρίζουμε.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον καρκίνο στις ωοθήκες, το φούσκωμα είναι συχνά ένα από τα πρώτα σημάδια, αλλά μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα συμπτώματα.

Η γιατρός εξήγησε ότι μπορεί επίσης να νιώθετε πόνο στην κοιλιά, απώλεια όρεξης, αίσθημα κορεσμού μετά τα γεύματα και ανάγκη να πηγαίνετε πιο συχνά στην τουαλέτα.

Ωστόσο, ο καρκίνος του παγκρέατος συνήθως προκαλεί φούσκωμα, καθώς το άτομο αισθάνεται χορτάτο γρήγορα μετά τα γεύματα, με πολλά αέρια.

Οι ασθενείς μπορεί, επίσης, να παρουσιάσουν συμπτώματα, όπως κόπωση, κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών αλλά και ρίγος.

Τι αναφέρει η γιατρός

Σχετικά με τα παραπάνω συμπτώματα, η Dr Deborah Lee σημείωσε: «Στον καρκίνο του εντέρου, ο όγκος μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του εντέρου, προκαλώντας κολικό πόνο στην κοιλιά, ναυτία, εμετό, φούσκωμα και διάταση».

«Με πλήρη απόφραξη, ο ασθενής δεν μπορεί να αφοδεύσει. Άλλα ενδεικτικά σημάδια αυτού του τύπου καρκίνου είναι οι αλλαγές στα κόπρανα, η απώλεια βάρους χωρίς προσπάθεια και η αιμορραγία» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «το επίμονο φούσκωμα απαιτεί περαιτέρω αξιολόγηση. Εάν αυτό συμβαίνει 12 ή περισσότερες φορές το μήνα ή ένα νέο σύμπτωμα εμφανίζεται επανειλημμένα για διάστημα τριών εβδομάδων ή περισσότερο, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον παθολόγο σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.