ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δείτε τι θα πρέπει να κάνετε άμεσα αν κάψετε την γλώσσα σας

Η κίνηση που θα σε σώσει από τον πόνο

Δείτε τι θα πρέπει να κάνετε άμεσα αν κάψετε την γλώσσα σας

Τώρα που αρχίζουν σιγά-σιγά τα κρύα και πίνουμε ζεστά ροφήματα αυτό το πρόβλημα είναι σύνηθες. Επίσης τα φαγητά καμιά φορά δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν διότι είμαστε λαίμαργοι και πεινάμε σαν λύκοι.

Σίγουρα θα το έχεις πάθει, ειδικά αν είσαι σούπερ λιχούδης. Μόλις σου σέρβιραν ένα μπολ με καυτή κοτόσουπα.

Η μυρωδιά σου έχει σπάσει τη μύτη και περίμενες τόσες ημέρες να την γευτείς.

Έλα όμως που ποτέ δεν προσέχεις και καις τη γλώσσα σου συνεχώς. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο οπότε καλό είναι να περιμένεις λίγο.

Σε περίπτωση όμως που τελικά καείς, πρέπει να κάνεις μία συγκεκριμένη κίνηση που θα σε σώσει από τον πόνο.

Κρύο νερό, πάγος και ζάχαρη.

Καταρχάς, αμέσως μετά το κάψιμο κάνε μπουκώματα με κρύο νερό ή, ακόμα καλύτερα, με κρύο ρόφημα χαμομηλιού.

Πάρε ένα παγάκι και πέρασέ το μερικές φορές από το πονεμένο σημείο. Πασπάλισε το καμένο σημείο της γλώσσας σου με ζάχαρη και άφησέ την επάνω όσο περισσότερο μπορείς. Απόφυγε να πιεις ζεστό ρόφημα ή να φας ζεστό φαγητό.

Μην ανησυχήσεις πάντως αν για λίγες μέρες δεν έχεις γεύση στο συγκεκριμένο σημείο και ίσως το νιώθεις τραχύ και μουδιασμένο.

Είναι φυσιολογικό. Κι αυτό γιατί με ένα καυτό ρόφημα ή φαγητό καταστρέφονται κάποιες γευστικές απολήξεις που βρίσκονται στις ρωγμές της γλώσσας μας.

Ωστόσο, σε υγιείς οργανισμούς αυτές οι απολήξεις αναδημιουργούνται πλήρως μέσα σε δύο εβδομάδες και όλα επανέρχονται στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.