ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δεν πάει το μυαλό σας: Αυτοί είναι οι δυο λόγοι που σας τσιμπάνε τα κουνούπια

Ποιο φαγητό και ποιο ποτό τα «τραβάνε»

Δεν πάει το μυαλό σας: Αυτοί είναι οι δυο λόγοι που σας τσιμπάνε τα κουνούπια

Είναι τουλάχιστον εκνευριστικό να ακούτε την ώρα που χουζουρεύεται τον ήχο των κουνουπιών που σας… πλησιάζουν, έχετε όμως σκεφτεί γιατί σας… προτιμούν;

Σύμφωνα με το healthstat.gr, Κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε, ωστόσο, είναι πως η διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένου και του αγαπημένου σας ποτού, παίζει ρόλο στο πόσο «θελκτικοί» είστε για τα κουνούπια. Δείτε παρακάτω το φαγητό και το ποτό που προσελκύουν τα κουνούπια.

Ποιο φαγητό και ποιο ποτό «τραβάνε» τα κουνούπια

Αν και, σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία, η κατανάλωση γλυκών φρούτων και ιδίως της μπανάνας, μας κάνει πιο «γλυκοαίματους», κάτι τέτοιο μέχρι πρότινος η επιστημονική κοινότητα θεωρούσε ότι ήταν αβάσιμο. Εντούτοις, μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Wisconsin, ανακάλυψε ότι, πράγματι, η κατανάλωση μπανάνας συνδέεται με περισσότερα τσιμπήματα από κουνούπια και άλλα ζωύφια.

Αν και οι ειδικοί δε γνωρίζουν το λόγο, θεωρούν πως τα άτομα που έχουν πιει μπύρα φαίνονται πιο «γλυκοαίματοι» στα κουνούπια.

Μάλιστα, σε σχετική μελέτη, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία ήπιε ένα λίτρο νερού και η άλλη ένα λίτρο μπύρας και στη συνέχεια προσήλθαν στον ίδιο χώρο, όπου βρίσκονταν και μερικά κουνούπια. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, τα έντομα προτίμησαν σε σημαντικό βαθμό εκείνους που είχαν πιει μπύρα, από τους υπολοίπους.

Άλλες έρευνες έδειξαν επίσης ότι ότι ο ανωφελής κώνωψ (το πιο κοινό είδος κουνουπιού στη χώρα μας) ελκύεται περισσότερο από έναν συγκεκριμένο τύπο αίματος, καθώς και δέρματος. Για να δείτε ποιον τύπο αίματος και ποιον τύπο δέρματος προτιμούν τα κουνούπια.

Παράλληλα, τα ρούχα και το άρωμα που φοράτε παίζουν επίσης ρόλο, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ειδικότερα, τα κουνούπια φαίνεται να προτιμούν τα πιο σκούρα χρώματα, όπως το μαύρο, σε αντίθεση με τα ανοιχτόχρωμα, όπως είναι το λευκό. Όπως αναφέρει σχετική μελέτη, λοιπόν, καλό θα είναι να αποφύγουμε τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις και να επιλέξουμε λευκά, μπεζ ή παστέλ ρούχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.