Δεν θα απαλλαγούμε ποτέ: Σύσταση από τον ΙΣΑ για χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό & χορήγηση 4ης δόσης

Οι κανόνες πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού δεν πρέπει να ατονήσουν

Δεν θα απαλλαγούμε ποτέ: Σύσταση από τον ΙΣΑ για χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό & χορήγηση 4ης δόσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, σε σύσκεψη που έγινε υπό τον Γιώργο Πατούλη, απευθύνει σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό, για τήρηση των κανόνων πρόληψης κατά του κορωνοϊού και για τον προγραμματισμό της τέταρτης δόσης στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ένδειξη.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης των κανόνων πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού που προστατεύουν και από άλλες λοιμώξεις, εν όψει της θερινής περιόδου.

Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν τον κίνδυνο διασποράς νέων στελεχών του ιού τους καλοκαιρινούς μήνες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέο επιδημικό κύμα.

Τονίστηκε ότι δεν θα πρέπει να ατονήσουν οι κανόνες πρόληψης και ότι παραμένει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας στους χώρους, με συνωστισμό, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη για εντατικοποίηση των εμβολιασμών με την τέταρτη δόση, στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ένδειξη.

«Σημαντικό να τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες πρόληψης»

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν επίσης όλα τα νέα δεδομένα σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων και τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά και επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης των κανόνων πρόληψης μετάδοσης των λοιμώξεων, όπως είναι η μάσκα και η τήρηση των αποστάσεων.

«Είναι σημαντικό τους επόμενους μήνες να μην ατονήσει η προσοχή μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού που θα μας προστατέψουν και από άλλες λοιμώξεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε ότι ο ΙΣΑ και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν σε εγρήγορση, ενώ έχουν προγραμματίσει δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών. «Είναι στο χέρι μας να περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι και να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.