ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δες τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την κακοσμία στη μασχάλη

Δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις τον ιδρώτα και την κακοσμία να μειώνουν την αυτοπεποίθησή σου

Δες τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την κακοσμία στη μασχάλη

Ας μην κρυβόμαστε, η δυσάρεστη οσμή που προκαλείται από το συνδυασμό ιδρώτα και βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος, μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς πολύ άβολα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις τον ιδρώτα και την κακοσμία να μειώνουν την αυτοπεποίθησή σου και τις κοινωνικές σου συναναστροφές.

Με μερικές απλές αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα και μερικές αποτελεσματικές θεραπείες, μπορείς να καταπολεμήσεις το πρόβλημα και να παραμένεις φρέσκος όλη την ημέρα.

Διατήρησε καλές συνήθειες υγιεινής

Η διατήρηση της καλής υγιεινής είναι το θεμέλιο για τον έλεγχο της οσμής της μασχάλης. Κάνε ντους καθημερινά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις μασχάλες σου. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο αντιβακτηριδιακό σαπούνι για να καθαρίσεις καλά την περιοχή και να απομακρύνεις τα βακτήρια που ζουν σε ιδρωμένο περιβάλλον.

Ξύρισε ή κόψε τις τρίχες στις μασχάλες

Οι τρίχες στις μασχάλες μπορεί να παγιδεύσουν τον ιδρώτα και να δημιουργήσουν έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια που προκαλούν οσμές. Εξέτασε το ενδεχόμενο να ξυρίσεις ή να κόψεις τις τρίχες της μασχάλης σου για να μειώσεις την ανάπτυξη βακτηρίων και να διατηρήσεις την περιοχή καθαρή.

Εφάρμοσε τα αντιιδρωτικά τη νύχτα

Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, εφάρμοσε τα αντιιδρωτικά το βράδυ πριν πας για ύπνο. Αυτό επιτρέπει στα ενεργά συστατικά να δράσουν όταν ιδρώνεις λιγότερο και παρέχει προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης ημέρας.

Φόρεσε υφάσματα που αναπνέουν

Επίλεξε ρούχα από υφάσματα που αναπνέουν, όπως βαμβάκι ή υλικά που απορροφούν την υγρασία, τα οποία επιτρέπουν την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και ελαχιστοποιούν τη συσσώρευση ιδρώτα. Απόφυγε τα στενά ρούχα που μπορεί να επιδεινώσουν την εφίδρωση και την ανάπτυξη βακτηρίων.

Άλλαζε τακτικά ρούχα

Εάν έχεις την τάση να ιδρώνεις πολύ, να έχεις μαζί σου ένα επιπλέον πουκάμισο ή μπλούζα και να αλλάζεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα φρέσκα ρούχα μπορούν να σε βοηθήσουν να κρατήσεις την οσμή της μασχάλης μακριά και να νιώσεις πιο άνετα.

Μείνε ενυδατωμένος

Η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου και να μειώσεις την εφίδρωση. Η διατήρηση της ενυδάτωσης δεν ωφελεί μόνο τη γενική σου υγεία, αλλά βοηθάει επίσης στη διαχείριση της οσμής της μασχάλης.

Απόφυγε ορισμένα τρόφιμα

Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να συμβάλουν στην κακοσμία του σώματος. Ο περιορισμός της κατανάλωσης πικάντικων φαγητών, σκόρδου, κρεμμυδιών και επεξεργασμένων πρόχειρων φαγητών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της οσμής της μασχάλης.

Ενσωμάτωσε φυσικές θεραπείες

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις φυσικές θεραπείες για να καταπολεμήσεις την οσμή της μασχάλης. Η εφαρμογή ενός μείγματος χυμού λεμονιού και νερού ή αραιωμένου μηλόξυδου στις μασχάλες σου μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των βακτηρίων που προκαλούν την οσμή.

Ζήτησε ιατρική συμβουλή εάν είναι απαραίτητο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν η δυσοσμία επιμένει παρά την προσπάθεια αυτών των θεραπειών, συμβουλεύσου έναν επαγγελματία υγείας. Μπορεί να υπάρχει κάποια υποκείμενη ιατρική κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.