ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Διαγνώστηκε με καρκίνο και του είπαν ότι έχει 9 μήνες ζωής – Αφιέρωμα του BBC στον «Έλληνα που κορόιδεψε τον θάνατο»

Του έδωσαν μόλις 9 μήνες ζωής όμως εκείνος ζει και βασιλεύει στην Ικαρία

Διαγνώστηκε με καρκίνο και του είπαν ότι έχει 9 μήνες ζωής – Αφιέρωμα του BBC στον «Έλληνα που κορόιδεψε τον θάνατο»

Το BBC φιλοξένησε την ξεχωριστή περίπτωση του Σταμάτη Μωραΐτη, κατοίκου Ικαρίας, ο οποίος πριν από 45 χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο και του είχαν «δοθεί» μόλις 9 μήνες ζωής.

«Ένας άντρας ”εξαπάτησε τον θάνατο” για σχεδόν 45 χρόνια αφού του δόθηκαν μόνο 9 μήνες μετά τη διάγνωση καρκίνου και είπε ότι όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι ζει σε μια περιοχή της ”μπλε ζώνης”» γράφει η Daily Mail για την εκπομπή του BBC με φιλοξενούμενο τον Σταμάτη Μωραΐτη.

Ο 98χρονος σήμερα, ενημερώθηκε από τους γιατρούς το 1976 ότι είχε μόνο έξι έως εννέα μήνες ζωής μετά τη διάγνωση για καρκίνο του πνεύμονα. Μετά από χρόνια εργασίας στις ΗΠΑ, όπου έκανε την οικογένειά του, ο κ. Μωραΐτης πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ικαρία επειδή… μια κηδεία στις ΗΠΑ θα ήταν πολύ ακριβή.

Η επιστροφή στην Ικαρία και η νέα ζωή με υγιεινή τροφή και… κρασί!

Αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του για να ”αρχίσει να πίνει κρασί και να περιμένει την ημέρα” που ο θάνατος του χτύπησε την πόρτα. Μετά την επιστροφή του στην Ικαρία, πέρασαν μήνες και ο κ. Μωραΐτης ένιωσε ότι δυνάμωνε όσο περνούσε ο καιρός.

Αφού πέρασε τους εννέα μήνες, συνειδητοποίησε ότι μπορεί να έχει περισσότερη ζωή να ζήσει – και είχε δίκιο. Ύστερα από 45 χρόνια είναι εν ζωή, φυσικά στην Ικαρία.

«Δεν είμαι γιατρός, αλλά νομίζω ότι το κρασί βοήθησε», αστειεύτηκε μιλώντας στο BBC.

Το μικρό ελληνικό νησί της Ικαρίας χαρακτηρίζεται ως το «νησί όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν», είναι επίσης γνωστό ως «μπλε ζώνη», με τους κατοίκους να ζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια περισσότερο από την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, και τον κ. Μωραΐτη που εξαπάτησε τον θάνατο για δεκαετίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μωραΐτης απέδωσε τις δεκαετίες επιβίωσής του στην κατανάλωση μόνο αγνών τροφών με βότανα και κρασί, τον καθαρό αέρα και μια ζωή χωρίς άγχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.