ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Διαιτολόγος αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα ανθυγιεινά σνακς που βοηθούν στην απώλεια βάρους 

Τα πατατάκια μπορούν να παίξουν χρήσιμο ρόλο στην ενίσχυση της διατροφής σας, είτε το πιστεύετε είτε όχι

Διαιτολόγος αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα ανθυγιεινά σνακς που βοηθούν στην απώλεια βάρους 

Οι διαιτολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μερικά σνακς τα οποία θεωρούνται ανθιυγιεινά, αλλά μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια των περιττών κιλών. 

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μοιράζετε τις θερμίδες σας μέσα στη μέρα και να τρώτε λιγότερο ώστε να αφήνετε και λίγο χώρο για μερικά σνακ.

Τα σνακ δεν είναι απαραίτητα λάθος για τη διατροφή μας, αρκεί να καταναλώνονται σωστά.

Τα σνακ που βοηθούν

Ξηροί καρποί

Σύμφωνα με το Eating Well, η διαιτολόγος Marcie Vaske λέει πως οι ξηροί καρποί έχουν πολλά οφέλη.

«Συνιστώ στους ανθρώπους να επιλέγουν ξηρούς καρπούς με την υψηλότερη ποιότητα διατροφής, όπως μακαντάμια, πεκάν, καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα».

Οι ξηροί καρποί είναι περισσότερο γνωστοί για τα υγιή λίπη τους και την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι ώστε να περιορίσετε την πείνα μεταξύ των γευμάτων

Αποξηραμένα φρούτα

«Όταν αρχίζει η πείνα στη μέση του γεύματος, ψάξτε για αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, δαμάσκηνα, κεράσια ή χουρμάδες για μια νόστιμη επιλογή σνακ», προτείνει η διαιτολόγος Beth Stark.

«Τα αποξηραμένα φρούτα είναι γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες που ικανοποιούν της όρεξη».

Εάν τρώτε αποξηραμένα φρούτα στο σπίτι, συνδυάστε τα με πηγές πρωτεΐνης, όπως τυρί cottage ή ξηρούς καρπούς.

Πατατάκια

Η διαιτολόγος Jenn Schmidt λέει πως τα πατατάκια μπορούν να παίξουν χρήσιμο ρόλο στην ενίσχυση της διατροφής σας, είτε το πιστεύετε είτε όχι.

«Το να έχεις πατατάκια ως σνακ ενώ προσπαθείς να πετύχεις απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στην ικανοποίηση της λαχτάρας για κάτι τραγανό και αλμυρό».

Για να αυξήσετε την θρεπτική τους αστεία συνδυάζετε πάντα με κάτι που είναι και νόστιμο και θρεπτικό.

«Σκεφτείτε να συνδυάσετε τα πατατάκια είτε με σάλσα είτε με γιαούρτι καρυκευμένο με χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Η σάλσα ανεβάζει τη γεύση και παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, λυκοπένιο, κερσετίνη και καψαϊκίνη, τα οποία μπορεί να μειώσουν τη φλεγμονή και να υποστηρίξουν την απώλεια βάρους».

Κράκερς

Η μείωση των υδατανθράκων θεωρείται μερικές φορές ως το απόλυτο μυστικό για την απώλεια βάρους.

Και ενώ μπορεί να λειτουργήσει για μερικούς, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι στερούνται καιωσ Δεν τρώνε φαγητά ή σνακ που απολαμβάνουν, συμπεριλαμβανομένων των κράκερ.

«Τα κράκερ από μόνα τους δεν είναι πιθανό να κρατήσουν κάποιον χορτάτο για πολύ, αλλά ο συνδυασμός τους με τόνο και μήλο ενισχύει τον παράγοντα πληρότητας δίνοντας πρωτεΐνη και φυτικές ίνες».

Μια άλλη ιδέα είναι να αλείψετε τα κράκερ με χούμους ή βούτυρο ξηρών καρπών για «μια πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης και υγιών λιπών, που μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της πείνας».

Μπανάνες

«Οι μπανάνες είναι μια πλούσια πηγή σε ίνες και κάλιο. Όταν οι μπανάνες συνδυάζονται με αμύγδαλα και γιαούρτι, αυτό το τρίο αυξάνει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη του σνακ και παρέχει ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά», λέει η διαιτολόγος.

Τυρί

Η Beth Stark υποστηρίζει ότι: «Αν λαχταράτε αλμυρά φαγητά για σνακ, το τυρί είναι η καλύτερη επιλογή. Γεμάτο με πρωτεΐνη, το τυρί αφομοιώνεται και απορροφάται αργά για να καλύψει τη μέγιστη ικανοποίηση της όρεξης».

Αν και το τυρί έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, είναι επίσης μια πλούσια πηγή θερμίδων και λίπους, οπότε αν σκέφτεστε να δώσετε μια ευκαιρία στο τυρί προσέξτε πώς θα το κάνετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για να εντάξετε το τυρί στη ρουτίνα του σνακ σας, δοκιμάστε να φτιάξετε αλλαντικά με ένα κομμάτι από το αγαπημένο σας τυρί, μαζί με φρέσκα λαχανικά, χούμους και κράκερς ολικής αλέσεως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.