ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Διακοπές: Τι πρέπει να περιλαμβάνει το κουτί πρώτων βοηθειών που θα έχετε μαζί σας

Το πιο σημαντικό για ήρεμες διακοπές είναι η καλή οργάνωση

Διακοπές: Τι πρέπει να περιλαμβάνει το κουτί πρώτων βοηθειών που θα έχετε μαζί σας

Οι ετοιμασίες για τις πολυπόθητες διακοπές όση χαρά μπορούν να φέρουν άλλο τόσο χαοτικές μπορεί να αποβούν με κίνδυνο να διαταράξουν την ψυχική σου ηρεμία και ισορροπία.

Ένα πράγμα μπορεί όμως να σε σώσει είναι η καλή οργάνωση.

Πρώτο κεφάλαιο.

Πριν φύγεις για το ταξίδι σου, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πού βρίσκονται τα πλησιέστερα φαρμακεία, Κέντρα Υγείας ή νοσοκομείο στον τόπο διαμονής σου, καθώς και να έχεις μαζί σου τον αριθμό από την ασφάλεια υγείας σου. Αφιέρωσε λίγα λεπτά για να κοιτάξεις γύρω από έναν χάρτη και να τα εντοπίσεις. Αυτό θα σου προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια.

Με τη βοήθεια του ειδικού παθολόγου Μανώλη Βουτσαδάκη θα βάλεις στο κουτί πρώτων βοηθειών για τις διακοπές, όλα τα απαραίτητα.

Παυσίπονα και αντιπυρετικά

Μπορεί να σου συμβεί οπουδήποτε και είναι το ίδιο ενοχλητικό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προσπαθείς να απολαύσεις ένα υπέροχο δείπνο δίπλα στη θάλασσα και το κεφάλι σου να πηγαίνει να σπάσει. Βεβαιώσου ότι έχεις κάτι κατάλληλο για όλους, ιδίως αν έχεις στην παρέα παιδιά, άτομα με συγκεκριμένες ασθένειες και έγκυες.

Αντιισταμινικά

Είναι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση αλλεργιών, το κοινό κρυολόγημα, ή τη γρίπη.

Χαπάκι για τη ναυτία

Είτε σε πλοίο είτε απλά σε ένα μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο, όλοι έχουμε την τάση να νιώθουμε μια μικρή ναυτία. Εφοδιάσου με χαπάκια ταξιδιού που δεν προκαλούν υπνηλία και θα αποφύγεις τους δυσάρεστους πόνους στο στομάχι.

Χάζαπλαστ/επίδεσμοι

Απαραίτητα σε κάθε κιτ πρώτων βοηθειών στις διακοπές. Μην ξεχάσεις επίσης έμπλαστρα για τις φουσκάλες και ελαστικούς επιδέσμους για διαστρέμματα

Αντισηπτικά υγρά (Betadine, οινόπνευμα κλπ)

Ψαλίδι

Αντιβακτηριακές (π.χ. Fucidin) και αντιμυκητιασικές κρέμες

Υπόθετα

Για μυκητιασικές κολπίτιδες (παραμονή με βρεγμένο μαγιό συμβάλλει στην ανάπτυξη τους

Κρέμα κορτιζόνης

Για αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων σε τσιμπήματα από έντομα (κνησμός κλπ)

Αντηλιακό

Με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF15

After sun

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα τρομερό ηλιακό έγκαυμα, που μπορεί να έχει σοβαρές προεκτάσεις. Η επάλειψη με τζελ αλόης μετά τον ήλιο θα βοηθήσει και θα καταπραΰνει το δέρμα σου, ενώ θα διευκολύνει την επούλωση.

Ηλεκτρολύτες

Το να παραμένεις ενυδατωμένη μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικό. Τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην αφυδάτωση. Αυτά τα χαπάκια είναι μικρά και θα ταιριάζουν τέλεια στην τσάντα θαλάσσης σου.

Παγοκύστη

Της ανήκει επίσης μια θέση στη βαλίτσα. Μια παγοκύστη θα βοηθήσει αν έχεις μώλωπες και θα μειώσει το πρήξιμο.

Ανακούφιση από καούρα και δυσπεψία

Η λήψη ενός δισκίου για τη θεραπεία της παλινδρόμησης οξέος ή της καούρας μετά από ένα πικάντικο γεύμα είναι απαραίτητη, για’ αυτό βάλ’ τα στη λίστα.

Εντομοαπωθητικό

Από τα πιο απαραίτητα. Ψέκασε τα παιδιά ή χρησιμοποίησε ένα βραχιόλι για να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους εισβολείς. Προτίμησε με DEET 30- 50% ή εναλλακτικά με πικαριδίνη για την προφύλαξη από νοσήματα που μεταδίδονται με τσιμπήματα εντόμων (π.χ. κίτρινος πυρετός)

Φυσιολογικός ορός

Για τα μάτια ή τη μύτη

Θερμόμετρο

Προφυλακτικά Latex

Απολυμαντικό χεριών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένης της πρόσφατης εμπειρίας με την πανδημία, όλοι έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε απολυμαντικό χεριών ένα εκατομμύριο φορές την ημέρα. Το να είσαι σε διακοπές δεν διαφέρει. Μείνε ασφαλής και έχε πάντα ένα μικρό μπουκάλι στην τσάντα σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.