ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διάμεση πνευμονίτιδα: Δείτε τι είναι και ποια τα συμπτώματά της

Τα παθογόνα αίτια διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία

Διάμεση πνευμονίτιδα: Δείτε τι είναι και ποια τα συμπτώματά της

Η διάμεση πνευμονίτιδα, ή αλλιώς διάμεση πνευμονοπάθεια θα πρέπει να γίνει γνωστό πως είναι αποτέλεσμα βλάβης στα κύτταρα που περιβάλλουν τα αεροθυλάκια, η οποία βλάβη προκαλεί εκτεταμένη φλεγμονή και πνευμονική ίνωση.

Στα παιδιά, πάντως, η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική και ποικίλλει συγκεκριμένα με βάση την ηλικία τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα παθογόνα αίτια για τη διάμεση πνευμονίτιδα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, με τους ιούς να προεξάρχουν σε κάθε ομάδα ηλικιών πέραν της νεογνικής περιόδου.

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τους ενήλικες και τα παιδιά, υπάρχουν περισσότερες από 300 διαφορετικές ασθένειες, οι οποίες ταξινομούνται ως διάμεσες πνευμονοπάθειες.

Οι περισσότερες εξ’ αυτών είναι αρκετά σπάνιες, ωστόσο η πιο συνηθισμένη διάμεση πνευμονίτιδα περιλαμβάνει:

  • Σαρκοείδωση
  • Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση
  • Εξωγενής Αλλεργική Κυψελιδίτιδα (επίσης γνωστή ως Πνευμονίτιδα Εξ Υπερευαισθησίας)
  • Διάμεση πνευμονοπάθεια σχετιζόμενη με νόσο του συνδετικού ιστού
  • Πνευμονοκονίαση
  • Διάμεση πνευμονοπάθεια που προκαλείται από συγκεκριμένα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία άλλων ασθενειών

Διάμεση πνευμονίτιδα: Όλα τα συμπτώματα

Οι διάμεσες πνευμονοπάθειες συνήθως εκδηλώνονται σταδιακά. Οι περισσότεροι άνθρωποι με διάμεσες πνευμονοπάθειες νιώθουν δύσπνοια και έχουν μειωμένη ικανότητα άσκησης.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν επίμονο βήχα που συνήθως είναι, δηλαδή δεν παράγει φλέγμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε προχωρημένο στάδιο της νόσου μπορεί να υπάρχει μπλε ή μωβ αποχρωματισμός ειδικά σε χείλη, χέρια και πόδια (λόγω πολύ χαμηλής ποσότητας οξυγόνου στο αίμα) και πληκτροδακτυλία ή πρήξιμο των δακτύλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.