Αν θέλετε να αποφύγετε το διαβήτη και την καρδιοπάθεια, θα πρέπει να προσθέσετε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας… λίγα αμύγδαλα. Μία νέα μελέτη δείχνει πως μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως αυτών των νοσημάτων.

Αμερικανοί ερευνητές επιστράτευσαν 65 πάσχοντες από προδιαβήτη για να μελετήσουν τις επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε αμύγδαλα.

Ο προδιαβήτης είναι πρόδρομος κατάσταση του διαβήτη, κατά την οποία ο οργανισμός παρουσιάζει μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και έτσι τα επίπεδα του σακχάρου παραμένουν οριακά υψηλά.

Εάν δεν αναχαιτιστεί ο προδιαβήτης, μπορεί να εξελιχθεί σε σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να ρυθμίζεται σωστά, ειδάλλως, προκαλεί βλάβες στα ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά.

Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής» (JACN) οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσι, που πραγματοποίησαν τη μελέτη, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίων έτρωγε καθημερινά αμύγδαλα και η άλλη όχι.

Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι έτρωγαν καθημερινά λίγα αμύγδαλα παρουσίασαν σημαντική αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού τους στην ινσουλίνη (είναι η ορμόνη που διασπά το σάκχαρο), καθώς και σημαντική μείωση των επιπέδων της «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η LDL είναι αυτή που συσσωρεύεται στις αρτηρίες προκαλώντας στένωση και οδηγώντας τελικά στην καρδιοπάθεια, που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου των διαβητικών ασθενών.