Μετά το ωμό ψάρι, το γνωστό σε όλους σούσι, έρχεται το ωμό κοτόπουλο και ελπίζουμε να μη γίνει τάση στην Ελλάδα καθώς το ωμό κοτόπουλο κρύβει κινδύνους για την υγεία!

Στην Ιαπωνία, λοιπόν, το κοτόπουλο sashimi είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λιχουδιά και φιγουράρει σε πολλά μενού, δίπλα στο επίσης ωμό ταρτάρ κοτόπουλου!

Βέβαια, τον Ιούλιο, το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την κατανάλωση του ωμού κοτόπουλου, τονίζοντας ότι τα εστιατόρια πρέπει να μαγειρεύουν το κοτόπουλο στους 72-75 βαθμούς πριν από το σερβίρουν, καθώς, για παράδειγμα, η σαλμονέλα σκοτώνεται στους 72 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πολλά εστιατόρια αρκούνται απλά στο να βράσουν το κοτόπουλο για 10 δευτερόλεπτα, κάτι που, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι αρκετό για να εξαλειφθούν τα παθογόνα μικρόβια