ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο στην κορυφή του κόσμου – Αρωματικό, ξεφεύγει από την κλασσική έννοια

Για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο στην κορυφή του κόσμου – Αρωματικό, ξεφεύγει από την κλασσική έννοια

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO) βρέθηκε για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο, ανεβάζοντας έτσι τη χώρα μας στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία.

Πρόκειται για το ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου -που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία- το οποίο κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία Condimento-Flavored Evoo, συναγωνιζόμενο δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε, από τη World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits, τη διεθνή ένωση συγγραφέων και δημοσιογράφων οίνου και ποτών, η παγκόσμια λίστα «Evoo World Ranking 2018», η οποία περιέχει όλα τα ελαιόλαδα, που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς κατά το 2018, για την ποιότητα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την τελική παγκόσμια κατάταξη ελήφθησαν υπόψιν 28 διεθνείς διαγωνισμοί από όλο τον κόσμο, κατά τους οποίους ειδικοί γευσιγνώστες εξέτασαν 9.522 δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες παραγωγούς ελαιόλαδου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και μετά για εμάς» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συνιδιοκτήτης και χημικός μηχανικός M.Sc Νίκος Σακελλαρόπουλος και συμπληρώνει «πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση με το “Συλλεκτικόν” ελαιόλαδό μας ενώ φέτος με το “Majestic” κατακτήσαμε την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Condimento-Flavored Olive Oil 2018 στην λίστα του διεθνούς αναγνωρισμένου World Ranking of EVOO(EVOOWR), με 224 πόντους, ανεβάζοντας την χώρα μας στην κατηγορία αυτή, στην 1η θέση σε όλο τον κόσμο».

Σημειώνεται πως στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε ελαιόλαδο με χώρα προέλευσης την Τουρκία, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αρωματικό ελαιόλαδο, πολύ υψηλής ποιότητας και εξειδικευμένης τεχνογνωσίας που ανήκει στην κατηγορία των αρωματικών ελαιολάδων superior gourmet premium (flavored evoo blend).

Η ιδιαιτερότητα του πολυποικιλιακού αρωματικού ελαιολάδου Majestic Evoo limited edition έγκειται στον συνδυασμό τριών ποικιλιών ελιάς (Κορωνέικη, Καλαμών, Κουτσουροελιά) που έχει απόλυτη γευστική αρμονία και ισορροπία, με φυσική προσθήκη λεμονόχορτου και εστραγκόν, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ως ένα αρωματικό ελαιόλαδο υψηλής γαστρονομίας, αποτελώντας παράλληλα ένα από τα νέα λειτουργικά και καινοτομικά αρωματικά λάδια υψηλής ποιότητας των βιολογικών ελαιώνων μας.

Το superior gourmet αρωματικό λάδι Majestic Blend με τη φυσική προσθήκη του λεμονόχορτου και του εστραγκόν ως συστατικών του ξεφεύγει από την κλασσική έννοια του απλού αρωματικού λαδιού και μόνο η δοκιμή του αποτελεί προκλητικά γαστρονομική εμπειρία.

Το limited edition Majestic Superior Gourmet αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό γεύσης, καθώς μπορεί να προστεθεί στην πλειοψηφία των πιάτων, να τα αναδείξει και να δώσει τα υψηλά γευστικά χαρακτηριστικά πέρα από τα όρια ενός απλού αρωματικού λαδιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.