ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι 2+1 λύσεις για πρωινό πλούσιες σε πρωτεΐνη – Θα σε βοηθήσουν να χάσεις εύκολα βάρος

Οι 2+1 λύσεις για πρωινό πλούσιες σε πρωτεΐνη – Θα σε βοηθήσουν να χάσεις εύκολα βάρος

Αν είστε σε διαδικασία απώλειας των περιττών κιλών, τότε πρέπει να έχετε στο μυαλό σας και τους εξής δύο κανόνες: να τρώτε πρωινό και να βάλετε την πρωτεΐνη στη ζωή σας. Ο λόγος;

Η διακεκριμένη διαιτολόγος και σύμβουλος διατροφής, Amy Goodson, τονίζει στο womanshealth.com ότι «Όταν τρώτε τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό σας, ουσιαστικά αισθάνεστε πιο γρήγορα γεμάτη και καθυστερείτε την εμφάνιση της πείνας». Κι αυτό γιατί οι πρωτεΐνες πέπτονται πιο αργά από ένα παραδοσιακό πρωινό, πλούσιο σε υδατάνθρακες και ζάχαρη, όπως τα δημητριακά και τα κρουασάν.

Οπότε, έτσι αποφεύγετε και τα περιττά σνακ μέσα στη μέρα και μένετε πιστή στο υγιεινό, διατροφικό σας πλάνο!

Ακολουθούν τρεις πανεύκολες, delicious συνταγές για να βάλετε το πρωτεϊνικό πρωινό στη ζωή σας… ASAP!

  • Πεντανόστιμο breakfast με βρώμη

Η βρώμη αποτελεί από μόνη της ένα λαχταριστό γεύμα, γεμάτο φυτικές ίνες. Ωστόσο, μπορείτε να το εμπλουτίσετε με πρωτεΐνες, ώστε να πετύχετε και το επιθυμητό αίσθημα κορεσμού.

Πώς; Βάλτε σε ένα μπολ 1/3 κούπας βρώμη, μισή κούπα γάλα αμυγδάλου ή σόγιας, 1 κουταλάκι πρωτεΐνη, 1 κ.σ. σπόρους chia και μισή κούπα βατόμουρα, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Μπορείτε, φυσικά να αλλάξετε το φρούτο και να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο που ταιριάζει περισσότερο στο γούστο σας, ενώ αντί για το γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να βάλετε και ελληνικό γιαούρτι, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά.

  • Αβοκάντο: Θρεπτικό και λαχταριστό

Τα avocado toast είναι κάτι περισσότερο από το σνακ που προτιμούν οι περισσότερες instagram influencers, οι οποίες το ποστάρουν μανιωδώς στα προφίλ τους.

Το συγκεκριμένο φρούτο προσφέρει την ιδανική ποσότητα καλών λιπαρών και φυτικών ινών, ενώ, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μαγνήσιο και κάλιο. Αν προσθέσετε, μάλιστα, κι ένα αβγό βραστό ή ποσέ, το avocado toast θα να γίνει το ιδανικό πρωινό, που θα σας κρατήσει γεμάτες ενέργεια μέχρι το lunch break σας… Ready to go!

  • Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος

Αν θέλετε κάτι εξαιρετικά γρήγορο και απλό, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε κυριολεκτικά όπου κι αν βρίσκεστε, τότε το ιδανικό είναι να απλώσετε 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου σε δύο crackers ολικής άλεσης και από πάνω να προσθέσετε φρούτα, όπως μια μπανάνα ένα μήλο ή ό,τι άλλο προτιμάτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνδυάστε το με ένα ποτήρι γάλα σόγιας και έχετε μπροστά σας μια healthy & tasty συνταγή για πρωινό, που είναι έτοιμη σε… δευτερόλεπτα. Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνη Ε, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους συμμάχους του οργανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.