Αυτός είναι ο χυμός που θα σας βοηθήσει να καίτε λίπος από το πρωί

Αυτός είναι ο χυμός που θα σας βοηθήσει να καίτε λίπος από το πρωί

Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που αρνούνται να απαρνηθούν το πρωινό τους καφεδάκι; Και αν σού λέγαμε πως ένας χυμός πορτοκάλι μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν;

Ένας απλός χυμός πορτοκάλι όμως δεν αρκεί για να βάλεις φωτιά στον μεταβολισμό σου και να κάψεις το περιττό λίπος. Αναβαθμίζουμε λοιπόν το αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού μας με μοναδικά superfoods που θα μας βοηθήσουν ν’ αδυνατίσουμε πριν καλά καλά το καταλάβουμε!

Πρώτα απ’ όλα, προσθέτουμε στο ποτήρι μας και λίγο χυμό γκρέιπφρουτ, ο οποίος είναι ένας από τους γνωστότερους φυσικούς λιποδιαλύτες. Το πορτοκάλι θα καλύψει την πικρή του γεύση, ενώ τα υψηλά ποσοστά λιποδιαλυτών ινών που διαθέτει θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ο χυμός αυτός είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη C και Α, αλλά και λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην αποβολή των τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό. Περιέχει ακόμα πηκτίνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στη σταθεροποίηση του μεταβολισμού.

Στο ποτήρι μας θα ρίξουμε επίσης και λίγη κανέλα, η οποία θεωρείται πανίσχυρο αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδη, λιποδιαλυτική και αντιμικροβιακή δράση. Η κανέλα βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και επιβραδύνει την κένωση του στομάχου. Οι τροφές οι οποίες αυξάνουν απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, όπως τα μακαρόνια και το λευκό ψωμί, αναγκάζουν το σώμα να παράγει αρκετή ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στο να πέφτουν απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης. Αυτή η απότομη πτώση δημιουργεί ξανά αίσθημα πείνας. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Diabetes Science and Technology το 2010, η κατανάλωση κανέλας πριν από κάθε γεύμα που μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της γλυκόζης, βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.