ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Δείτε μέχρι πόσα αυγά μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά

Δείτε μέχρι πόσα αυγά μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά

Μια ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Έρευνας της Υγείας του Πληθυσμού στο πανεπιστήμιο MacMaster και το νοσοκομειακό δίκτυο Hamilton Health Sciences hospital network πραγματοποίησαν έρευνα αναφορικά με τον αριθμό των αβγών που μπορούμε να καταναλώνουμε ημερησίως.

Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, ενώ στην έρευνα αναλύθηκαν τα στοιχεία από μακροχρόνιες πολυεθνικές έρευνες που εξέτασαν περί τις 177.000 άτομα, 12.701 θανάτους και 13.658 περιπτώσεις καρδιαγγειακών παθήσεων, σε 50 χώρες και 6 ηπείρους.

  • Αβγά, χοληστερίνη, καρδιοαγγειακές παθήσεις και διαβήτης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας κι ερευνητή στο Ινστιτούτο του πανεπιστημίου MacMaster, Μαχσίντ Ντεχγκάν, «δε βρέθηκε σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης αβγών και της χοληστερόλης στο αίμα ή άλλων παραγόντων κινδύνου».

«Η μέτρια κατανάλωση αβγών, η οποία είναι κατά προσέγγιση 1 αβγό κάθε μέρα για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων ή θνησιμότητας, ακόμη κι αν οι άνθρωποι έχουν ιστορικό καρδιαγγειακής πάθησης ή διαβήτη», ανέφερε ο επιστήμονας.

Εξάλλου, το αβγό είναι μια πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, μεταλλικών στοιχείων και αμινοξέων. Το ασπράδι περιέχει το περισσότερο της πρωτεΐνης, ενώ ο κρόκος περιέχει σίδηρο, φώσφορο, βιταμίνη D, βιταμίνες Β, υγιεινά λίπη και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω στοιχείων, οπότε δεν διεξήχθησαν τεστ για τον καθορισμό των επιδράσεων της κατανάλωσης αβγών στην υγεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.