ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: To junk food αυξάνει τη γυναικεία γκρίνια

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: To junk food αυξάνει τη γυναικεία γκρίνια

Το πρόχειρο φαγητό δεν κάνει καλό στην υγεία μας, αλλά ούτε στις ανθρώπινες σχέσεις, όπως διαπίστωσε ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Συνολικά 945 γυναίκες συμμετείχαν στην έρευνα και η επικεφαλής, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Σαν Ντιέγκο Μπεατρίς Γκόλομπ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ μιας διατροφής υψηλής σε trans λιπαρά και χαρακτηριστικών, όπως η ευερεθιστότητα και η επιθετικότητα και κατ’ επέκταση η γκρίνια.

Τα trans λιπαρά, που είναι τεχνητές συνθετικές ουσίες που δημιουργούνται από ακόρεστα λίπη, έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την παραγωγή του DHA, που είναι ένα από τα σημαντικότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και συνδέονται με την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου. Έτσι, ενισχύουν το οξειδωτικό στρες, επηρεάζοντας την παραγωγή ενέργειας των εγκεφαλικών κυττάρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα trans λιπαρά αναγράφονται στις συσκευασίες μόνο όταν η μερίδα υπερβαίνει το μισό γραμμάριο, οπότε μπορούν να ακόμα κρύβονται στα αγαπημένα μας σνακ», προειδοποίησε -από την πλευρά της- η διαιτολόγος Σάρα Τζέιν Μπέντγουελ, η οποία πρόσθεσε πως το junk food παράγει το αίσθημα λαχτάρας κι όχι κορεσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.