ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τσάι ιβίσκου: Τα επτά οφέλη του για τον οργανισμό μας

Τσάι ιβίσκου: Τα επτά οφέλη του για τον οργανισμό μας

Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες είδη ιβίσκου που ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία και το κλίμα στο οποίο μεγαλώνουν, αλλά το είδος Hibiscus sabdariffa είναι εκείνο που χρησιμοποιείται συνήθως για να γίνει το τσάι ιβίσκου.

Έρευνες έχουν δείξει μια σειρά από οφέλη για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου, δείχνοντας ότι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να καταπολεμήσει τα βακτήρια και ακόμη και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Τσάι ιβίσκου: Τα 7 πιθανά οφέλη για την υγεία

1. Έχει πολλά αντιοξειδωτικά

Μελέτες σε ζώα διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα ιβίσκου έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ωστόσο, απαιτούνται επιπλέον μελέτες για να προσδιοριστεί πώς αυτό μπορεί να μεταφραστεί στους ανθρώπους.

2. Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάι ιβίσκου μπορεί να μειώσει τη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, δεν πρέπει να λαμβάνεται μαζί με υδροχλωροθειαζίδη (ένας τύπος διουρητικού που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης) για την αποφυγή αλληλεπίδρασης.

3. Μπορεί μειώσει χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάι ιβίσκου μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια σε άτομα με διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο. Ωστόσο, άλλες μελέτες έδωσαν αντικρουόμενα αποτελέσματα. Απαιτείται περισσότερη έρευνα στον γενικό πληθυσμό.

4. Μπορεί να ενισχύσει την υγεία του ήπατος

Μελέτες σε ανθρώπους και ζώα διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα ιβίσκου μπορεί να ωφελήσει την υγεία του ήπατος αυξάνοντας ορισμένα ένζυμα και μειώνοντας την ηπατική βλάβη και το λιπώδες ήπαρ.

5. Θα μπορούσε να προωθήσει την απώλεια βάρους

Μερικές μελέτες σε ανθρώπους και ζώα έχουν συσχετίσει την κατανάλωση εκχυλίσματος ιβίσκου με μειωμένο σωματικό βάρος και σωματικό λίπος, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα.

6. Περιέχει χημικές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου

Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι το εκχύλισμα ιβίσκου μειώνει την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του πλάσματος, του στόματος, του προστάτη και του στομάχου. Απαιτούνται μελέτες σε ανθρώπους για την αξιολόγηση της επίδρασης του τσαγιού ιβίσκου.

7. Θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηρίων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι το εκχύλισμα ιβίσκου μπορεί να καταπολεμήσει ορισμένα στελέχη βακτηρίων. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί πώς το τσάι ιβίσκου μπορεί να επηρεάσει βακτηριακές λοιμώξεις στον άνθρωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.