ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα οφέλη του ανανά που ίσως δεν γνωρίζεις

Τα οφέλη του ανανά που ίσως δεν γνωρίζεις

Ο ανανάς είναι ένα άκρως καλοκαιρινό φρούτο, το οποίο προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία.

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως οι βιταμίνη Α και C, το ασβέστιο, το κάλιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο και περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά τα οποία ενισχύουν τη γονιμότητα, μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό και προλαμβάνουν καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η βρωμελαΐνη, ένα ένζυμο που είναι σε αφθονία στον ανανά, μειώνει το οίδημα, ελαττώνει το χρόνο επούλωσης πληγών και τον πόνο που σχετίζεται με τραυματισμό και χειρουργική επέμβαση, συμβάλλει στην πρόληψη των μεταστάσεων ορισμένων τύπων καρκίνου όπως των πνευμόνων, ενώ ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, αυτοάνοσων παθήσεων και λοιμώξεων των ιγμορείων.

Παράλληλα, ο ανανάς είναι πλούσιος σε β-καροτένιο, ένα μικροθρεπτικό αντιγηραντικό συστατικό ανώτερης τάξης, που είναι παράλληλα και ισχυρό αντιοξειδωτικό, μειώνοντας τον κίνδυνο άσθματος. Η βιταμίνη C, από την πλευρά της, ενισχύει το ανοσοποιητικό εξαιτίας της έντονης αντιμικροβιακής δράσης της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ανανάς βοηθάει και στην πέψη, μια και είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, νερό και ηλεκτρολύτες, στοιχεία που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής. Η συχνή κατανάλωσή του ανακουφίζει από την ελκώδη κολίτιδα και την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση ανανά βελτιώσει τη διάθεση, μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, περιορίζοντας το άγχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.