Αυτά πρέπει να αποφεύγετε λίγη ώρα πριν ξαπλώσετε για να κοιμηθείτε

Αυτά πρέπει να αποφεύγετε λίγη ώρα πριν ξαπλώσετε για να κοιμηθείτε

Ο ύπνος είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καθημερινότητα του ανθρώπου, καθώς προσφέρει δύναμη και ενέργεια ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Αν λοιπόν θέλεις να βελτιώσεις τον ύπνο σου και να κοιμάσαι σαν πουλάκι τότε φρόντισε να αποφεύγεις τις παρακάτω 4 τροφές!

Σοκολάτα

Αν τρως κέικ σοκολάτας ή μπισκότα, τότε το πιο πιθανόν είναι να καταπίνεις μεγάλες δόσεις ζάχαρης. Ως γνωστόν η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σου αλλά η σοκολάτα κρύβει μέσα της ένα ακόμη σημαντικό συστατικό που σε μπορεί να οδηγήσει σε έναν άστατο ύπνο, την καφεΐνη.

Αν και η σοκολάτα περιέχει μικρές δόσεις καφεΐνης, ωστόσο ακόμη και αυτή η μικρή ποσότητα μπορεί να κρατήσει ξάγρυπνο όλο το βράδυ. Επίσης το τσάι αλλά και ο ντεκαφεινέ καφές περιλαμβάνει αρκετή καφεΐνη.

Λιπαρές τροφές

Ο οργανισμός δυσκολεύεται να διασπάσει τις λιπαρές τροφές κάτι το οποίο μπορεί να είναι ευχάριστο όταν θέλεις να χορτάσεις μέσα στην ημέρα σου, ωστόσο δεν θέλεις κάτι τέτοιο πριν τον ύπνο.

Το γάλα, το γιαούρτι, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, το παγωτό και το βούτυρο δεν είναι ιδανικές τροφές για να καταναλωθούν πριν τον ύπνο. Και το χειρότερο όλων είναι το τυρί. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όταν τρως πίτσα αργά το βράδυ μετά δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς.

Όξινες τροφές

Περίπου το 10% των ανδρών υποφέρουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς δεν το γνωρίζουν. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η καούρα στο στήθος. Και όταν ξαπλώνεις τα συμπτώματα χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο. Τα καυτερά ή τα τηγανιτά φαγητά με σάλτσες, είναι αρκετά όξινα, γι΄αυτό φρόντισε να τα αποφεύγεις πριν τον ύπνο.

Αλκοόλ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αλκοόλ διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου σου γι΄αυτό φρόντισε να το αποφεύγεις πριν κοιμηθείς. Μπορεί να σε διευκολύνει στο να σε πάρει εύκολα ο ύπνος, ωστόσο στη συνέχεια οδηγεί σε ένα άστατο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν σκοπεύεις να πιεις αλκοόλ, τότε φρόντισε να πιεις νωρίς το απόγευμα, έτσι ώστε να μην επηρεάσει τον ύπνο σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.