Το μαρούλι πρωταγωνιστεί στις σαλάτες και σίγουρα τα οφέλη του δεν περνούν απαρατήρητα.

Το δημοφιλές λαχανικό, που μπορούμε να το βρούμε από ανοιχτό κίτρινο έως σκούρο πράσινο, ενίοτε με μερικές κοκκινωπές αποχρώσεις, ξεχωρίζει για τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε πέντε λόγους για να το εντάξετε στη διατροφή σας, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη…

Προλαμβάνει τα προβλήματα όρασης: Οι βιταμίνες Α και C και τα καροτενοειδή του μαρουλιού συμβάλλουν στην προστασία των ματιών από συγκεκριμένες παθήσεις. Η ζεαξανθίνη που περιέχει επίσης προστατεύει την όραση. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης Α στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Οι ανεπάρκειες στις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μαρούλι έχει βρεθεί ότι οδηγούν στην ανάπτυξη γλαυκώματος, καταρράκτη και άλλων προβλημάτων όρασης.

Προστατεύει τα οστά: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών. Ειδικά η Κ2 αυξάνει την οστική πυκνότητα και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

Δρα κατά της γήρανσης: Εκτός από βιταμίνες Α και C, το μαρούλι περιέχει κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας και προλαμβάνουν τα σημάδια της γήρανσης.

Είναι αντικαρκινικό: Τα μαρούλι ανήκει στα λαχανικά που καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χλωροφύλλη, η ομάδα χρωστικών ουσιών που δίνουν στο μαρούλι το έντονο πράσινο χρώμα, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο ήπαρ και το έντερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους: Αποτελεί συστατικό-«κλειδί» κάθε διατροφής για απώλεια ή διατήρηση του βάρους. Ο λόγος είναι ότι έχει ελάχιστους υδατάνθρακες και θερμίδες. Παράλληλα, αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και νιώθετε πλήρεις για μεγαλύτερο διάστημα.