Πόσο κρέας κάνει να τρώμε μέσα στη βδομάδα

Πόσο κρέας κάνει να τρώμε μέσα στη βδομάδα

Δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε κάθε βδομάδα κρέας, όσο και αν απογοητεύουμε τους φανατικούς κρεατοφάγους.

Όσο υπάρχει ισορροπία στη διατροφή και βρίσκεις εναλλακτικούς τρόπους να βάλεις πρωτεΐνη στον οργανισμό σου, όπως για παράδειγμα ασπράδι αυγού δεν χρειάζεσαι κρέας.

Παρόλα αυτά, αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, τότε πρέπει να δώσεις βάση για να μην έχεις επιπλοκές στην υγεία σου, όπως καρκίνο του παχέος εντέρου που έχουν δείξει ειδικές μελέτες.

Από τη στιγμή που τα κρέατα τα χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες. Το κόκκινο κρέας και το λευκό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός προτείνει για ενήλικες κατανάλωση 1 μερίδας κόκκινου κρέατος εβδομαδιαίως (πχ: ένα μπιφτέκι ή μια μπριζόλα στο μέγεθος μιας παλάμης) Πόσο κρέας κάνει να τρώμε μέσα στη βδομάδακαι 1-2 μερίδες λευκό κρέας (πχ: μισό στήθος ή ένα μπούτι κοτόπουλο).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.