ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτά είναι τα 3 γλυκά που μπορείς να φας αν κάνεις διατροφή

Αυτά είναι τα 3 γλυκά που μπορείς να φας αν κάνεις διατροφή

Τι καλύτερο από το να απολαύσεις τη στιγμή εκείνη που έρχεται η λιγούρα ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ.

Στην περίπτωση αυτή έχουμε τρεις μπουκιές για να διαλέξεις.

Μπουκιές μήλου

Yλικά για 20-25 μπουκίτσες
200 γρ. βρώμη
100 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
60 γρ. λιναρόσπορος
1 μεγάλο ξινόμηλο ή μήλο τριμμένο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
προαιρετικά

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
λίγο αλάτι
Οδηγίες
Αφού πρώτα ανακατέψεις καλά το αμυγδαλοβούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεγάλο δοχείο, πρόσθεσε τη βρώμη, τον λιναρόσπορο και την κανέλα. Όταν ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μπορείς να προσθέσεις και το μήλο. Βρέξε λίγο τα χέρια σου πριν αρχίσεις να φτιάχνεις μικρές μπουκίτσες για να αποφύγεις να κολλήσει το μείγμα πάνω τους. Όταν τελειώσεις μπορείς να αποθηκεύσεις τις μπουκίτσες σου στο ψυγείο!

Mπουκιές κάστανο

Υλικά για 20 τεμάχια
350γρ. Τριμμενο κάστανο
2κ.σ. Ταχίνι ολικής
1 κ.σ. Μέλι
100γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες
Βράζουμε τα κάστανα για 20 λεπτά. Στην συνέχεια τα χτυπάμε στο μίξερ, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με το μέλι και το ταχίνι. Στην συνέχεια τα κάνουμε μπαλάκια και τα περνάμε από την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει. Τέλος, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να παγώσουν.

Μπουκιές γιαουρτιού με φυστικοβούτυρο

Υλικά για 15 μπουκίτσες
Για την γέμιση

200 γρ. Γιαούρτι 2%
100 γρ. Φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. Μέλι
1/2 κ.γ. Άρωμα βανίλιας
1/2 κ.γ. Αλάτι
Για την επικάλυψη

200 γρ. Σοκολάτα
1 1/2 κ.σ. Λάδι καρύδας
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε 2 κ.σ από το μείγμα σε κάθε θήκη από μία παγοθήκη. Τη βάζουμε στην κατάψυξη και την αφήνουμε μέχρι να παγώσει καλά. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας και αφού κρυώσει λίγο βουτάμε μέσα τις μπουκίτσες και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα δίσκο με λαδόκολλα. Όταν τελειώσουμε τις βάζουμε στην κατάψυξη ξανά και περιμένουμε να παγώσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.