ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Χρειάζεται ενυδάτωση ο οργανισμός σου; – Οι 6 τροφές που περιέχουν το περισσότερο νερό

Χρειάζεται ενυδάτωση ο οργανισμός σου; – Οι 6 τροφές που περιέχουν το περισσότερο νερό

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα υγείας είναι η αφυδάτωση του οργανισμού σας και δημιουργείται η ανάγκη για κατανάλωση μεγάλης ποσότητας υγρών.

Ως γνωστόν, μεγαλύτερος «σύμμαχος» για αυτή την αναγκαιότητα από το νερό δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια κάθε μέρα.

Αυτό ωστόσο από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει και να καταναλώνεις τροφές που να ενυδατώνουν τον οργανισμό σου και να σε κάνουν να νιώθεις περισσότερη ευεξία.

Αυτές είναι έξι τροφές που αν ενταχθούν στην καθημερινή σου διατροφή ο οργανισμός σου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ενυδάτωσης.

1. Γκρέιπφρουτ

Με περιεκτικότητα νερού κοντά στο 90% και γεμάτο βιταμίνη A και C, ένα γκρέιπφρουτ είναι ό,τι πρέπει για ενυδάτωση ενώ προσφέρει και πολλές ίνες με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι το αίσθημα κορεσμού.

2. Αγγούρι

Περιέχει περίπου 97% νερό, άρα είναι αυτονόητο πως είναι ιδανικό για ενυδάτωση και αποτοξίνωση. Το αγγούρι έχει ελάχιστες θερμίδες και μπορείς να το φας είτε με τη σαλάτα σου είτε ακόμα και σκέτο.

3. Μπρόκολο

Τα πιο πολλά φρούτα και λαχανικά προσφέρουν ενυδάτωση στον οργανισμό μας και το μπρόκολο, με ποσοστό σε νερό 92%, είναι ένα από αυτά. Περιέχει βιταμίνη C και φυτικές ίνες που θα σε κρατάνε χορτασμένο για πολλές ώρες.

4. Καρπούζι

Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο άπειρων ανθρώπων, γεμάτο νερό κατά 92% και πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το καρπούζι περιέχει επίσης πολλές ουσίες που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας όπως οι βιταμίνες A, C και Β1.

5. Μήλο

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες και γεμάτο νερό, το μήλο μπορείς να το φας είτε με τη φλούδα του και έτσι να πάρεις όλες τις τις βιταμίνες του είτε ως τμήμα στη σαλάτα σου.

6. Ντομάτες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και η γεύση της ντομάτας είναι γλυκιά, περιέχει 95% νερό, προσφέροντας άμεση ενυδάτωση. Ταυτόχρονα, προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό ενώ προλαμβάνει και διάφορες ασθένειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.