ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Να ποια βιταμίνη σου λείπει αν νιώθεις συχνά κουρασμένος και κλαις εύκολα

Να ποια βιταμίνη σου λείπει αν νιώθεις συχνά κουρασμένος και κλαις εύκολα

Χωρίς να είναι ο λόγος εμφάνισης της κατάθλιψης ή της μειωμένης διάθεσης η έλλειψη βιταμίνης 12 επιδεινώνει την κατάσταση και μεγιστοποιεί τα συμπτώματα.

Οι επιστήμονες τείνουν να συμφωνήσουν πως η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας, με διάφορες ψυχολογικές ασθένειες να σχετίζονται άμεσα με συγκεκριμένα μοτίβα διατροφής.

Η έλλειψη άσκησης και η διατροφή που στηρίζεται σε υδατάνθρακες και junk food είναι κοινός παρονομαστής σε όλους τους ασθενείς που είδαν το τέρας της κατάθλιψης να τους χτυπάει τη πόρτα.

Το παρήγορο είναι ότι σε ασθενείς που χορηγήθηκαν συμπληρώματα διατροφής τα συμπτώματα της κατάθλιψης υποχώρησαν και η ένταση των κρίσεων ήταν σαφώς μικρότερη.

Η θαυματουργή βιταμίνη που χρειαζόμαστε είναι η Β12 και μπορούμε να τη βρούμε στο κόκκινο κρέας, στα πουλερικά, στα ψάρια και τα θαλασσινά, στο γάλα και στο αυγό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με υποσημείωση ότι την δράση της Β12 την εμποδίζει και την περιορίζει το τσιγάρο και το αλκοόλ, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που τρέφεστε και να ξεφύγετε από καταστάσεις που μπορούν να γίνουν επικίνδυνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.