ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλμυρό ή γλυκό πρωινό; Δείτε ποιο βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί

Αλμυρό ή γλυκό πρωινό; Δείτε ποιο βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών

Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν υγιείς πρέπει να καταναλώνουν ένα αλμυρό πρωινό το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά στην πρωτεΐνη.

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα βιοχημικό Jessie Inchauspe, οι άνθρωποι επιλέγουν πρωινό με ζάχαρη, ενδίδοντας στις προτάσεις του μάρκετινγκ.

Η ίδια θα εξάλειφε, όπως λέει, τον χυμό πορτοκαλιού, ο οποίος διαφημίζεται ως υγιεινή επιλογή, παρά το γεγονός ότι συνήθως περιέχει περίπου επτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ανά ποτήρι.

Ένα αλμυρό πρωινό μας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα, αποτρέποντας το τσιμπολόγημα. Η Jessie Inchauspe επισημαίνει ότι κανένα φαγητό δεν είναι απαγορευμένο, αλλά πρέπει να καταναλώνεται στις σωστές ποσότητες και στη σωστή ώρα της ημέρας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Cost of Poor Nutrition, είπε: «Σάς λένε να πίνετε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι κάθε πρωί για να έχετε ενέργεια ή ότι το πρωινό πρέπει να είναι γλυκό, δηλαδή δημητριακά και αρτοσκευάσματα. Είναι όλα ψέματα. Η κατανάλωση γλυκού πρωινού επινοήθηκε από τη βιομηχανία τροφίμων μόνο και μόνο γιατί τα προϊόντα πρωινού είναι πολύ επικερδή. Το καλύτερο πρωινό είναι ένα αλμυρό πρωινό που βασίζεται στην πρωτεΐνη.

 Η πρωτεΐνη είναι μια πολύ σημαντική ουσία που πρέπει να καταναλώνουμε για να μας κρατάει χορτάτους, το σώμα μας τη χρειάζεται και δεν τρώμε όση ποσότητα πρέπει. Αν έχει μείνει φαγητό από την προηγούμενη μέρα, ακόμη και αν είναι ψάρι με λαχανικά και πατάτες, μπορείτε να τα φάτε για πρωινό. Το πλήρες αγγλικό πρωινό, στην πραγματικότητα δεν είναι βλαβερό, αν το φτιάχνετε στο σπίτι και δεν είναι επεξεργασμένο».

Πρόσθεσε ότι το γλυκό πρωινό προκαλεί μετά από λίγο κόπωση, πείνα και λιγούρες. Η κατανάλωση πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες (αυγό, καλά λιπαρά, π.χ. αβοκάντο ή λιπαρό ψάρι) και φυτικές ίνες από λαχανικά, προσφέρει σταθερή ενέργεια και απομακρύνει τον κίνδυνο λιγούρας.

Οι συστάσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια έρευνας-ορόσημο που αποκάλυψε ότι η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με μια χιονοστιβάδα επιπτώσεων της κατανάλωσης υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, με εκατομμύρια ανθρώπους να κινδυνεύουν με καρδιακά προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μελέτη που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιολογίας διαπίστωσε ότι όσοι τρώνε τα πιο μαζικά παραγόμενα τρόφιμα, έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα και εγκεφαλικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.