ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Απογευματινή λιγούρα: Αυτά είναι τα σνακ που τρώνε οι διαιτολόγοι για να «κόψουν» την πείνα τους

Εύκολα μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα και να φάμε σοκολάτα ή να ανοίξουμε μια σακούλα με πατατάκια

Απογευματινή λιγούρα: Αυτά είναι τα σνακ που τρώνε οι διαιτολόγοι για να «κόψουν» την πείνα τους

Νωρίς το απόγευμα ή αργά το βράδυ λίγο πριν πέσουμε για ύπνο, νιώθουμε τις λιγούρες να μας «χτυπάνε την πόρτα», με αποτέλεσμα να ψάχνουμε απεγνωσμένα για ένα μικρό σνακ.

Είναι εκείνη η ώρα που εύκολα μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα και να φάμε εκείνη τη σοκολάτα ή να ανοίξουμε μια σακούλα με πατατάκια. Κάτι που οι διαιτολόγοι δεν συνιστούν.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι τρώνε οι διαιτολόγοι όταν έχουν λιγούρες;

Τα σνακ που τρώνε οι διαιτολόγοι όταν έχουν λιγούρες

Η DailyMail ζήτησε από τέσσερις κορυφαίους ειδικούς να μοιραστούν με ακρίβεια ποιες είναι οι λιχουδιές που τρώνε όταν έχουν λιγούρες. Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να αφήσετε κάτω τα αρτοσκευάσματα και να πιάσετε τα καρότα και τα χούμους.

Η Priya Tew, διαιτολόγος και συγγραφέας από το Hampshire, λέει ότι οι ξηροί καρποί είναι το σνακ της. Συνιστά να τρώτε μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια, καθώς και ωμά λαχανικά με χούμους.

«Το να έχεις την ισορροπία φρούτων ή λαχανικών μαζί με μια πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην πληρότητα και επίσης στην ισορροπία των σακχάρων στο αίμα», λέει.

Η σύμβουλος διαιτολόγος Kirsten Jackson, η οποία ζει στο Ντουμπάι, λέει ότι αντιμετωπίζει τις λιγούρες της, επίσης, με ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, τα αποξηραμένα φρούτα.

Μπαστούνια καρότου ή πιπεριάς με σάλτσα ή χούμους θα δόσει επίσης ένα αίσθημα κορεσμού, ισχυρίζεται η κα Τζάκσον, η οποία διευθύνει την Κλινική Τροφίμων.

Όμως, ένα από τα αγαπημένα της σνακ, όπως παραδέχεται, είναι το φυστικοβούτυρο πάνω από ένα κέικ βρώμης. Λέει ότι αυτό είναι το τέλειο υγιεινό σνακ.

Κάτι εντελώς διαφορετικό προτείνει ο διαιτολόγος Dr Frankie Phillips. Ο λόγος για τα πικάντικα ρεβίθια που είναι το αγαπημένο του σνακ.

Για να το φτιάξετε, συνιστά να χρησιμοποιήσετε 200 – 300 γρ. ρεβίθια, στη συνέχεια να τα στεγνώσετε σε μια πετσέτα ή σε ρολό κουζίνας πριν τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με καπάκι και τα περιχύσετε με ελαιόλαδο, κύμινο και άφθονο μαύρο πιπέρι.

Στη συνέχεια, ανακινήστε για να αναμειχθούν το λάδι και τα μπαχαρικά και καλύψτε με καπάκι την κατσαρόλα με τα ρεβίθια. Μεταφέρετε για 15 λεπτά ώστε να γίνουν τραγανά.

«Τα ρεβίθια είναι ένας υπέροχος τρόπος για να συμπληρώσετε την πρόσληψη φυτικών ινών», λέει ο Δρ Φίλιπς.

«Οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν με τα αισθήματα κορεσμού, να επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης και να ρυθμίζουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου», συμπληρώνει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η Victoria Taylor, διαιτολόγος στο British Heart Foundation, προσθέτει ότι τα πιο απλά σνακ είναι κομμάτια φρέσκων φρούτων ή μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Αλλά αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, συνιστά να δοκιμάσετε να συνδυάσετε μπαστούνια λαχανικών με ένα ντιπ με γιαούρτι ή όσπρια, όπως τζατζίκι ή χουμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πρωτεΐνη στα ντιπ βοηθά να γίνει μια πιο χορταστική επιλογή και είναι εύκολο να γίνουν στο σπίτι», λέει η κ. Taylor.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.