ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αβοκάντο: Με αυτό το κόλπο θα αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα το κουκούτσι

Πώς να αποφύγετε τον τραυματισμό «χέρι αβοκάντο»

Αβοκάντο: Με αυτό το κόλπο θα αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα το κουκούτσι

Το αβοκάντο αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, επομένως είναι καλό να γνωρίζουμε ένα κόλπο για να αφαιρούμε εύκολα και γρήγορα το κουκούτσι, χωρίς κάποιο ειδικό εργαλείο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Emory υπολογίζουν ότι από το 1998 έως το 2017 σημειώθηκαν 50.413 τραυματισμοί με μαχαίρι σχετικά με το αβοκάντο, με περισσότερα από τα μισά να συμβαίνουν μετά το 2013. Είναι τόσο συχνό φαινόμενο που πολλά νοσοκομεία έχουν ονομάσει τον τραυματισμό «χέρι αβοκάντο».

Εκτός από τον κίνδυνο τραυματισμού, τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από το να καταστρέφετε ένα τέλεια ώριμο αβοκάντο προσπαθώντας να αφαιρέσετε τον πυρήνα του με ένα κουτάλι ή ένα εργαλείο που δεν λειτουργεί πραγματικά.

Γι’ αυτό ο Sushi σεφ και δημιουργός περιεχομένου στα social media, Cho (@_mynameischo) προτείνει ένα απλό κόλπο για να αφαιρέσετε εύκολα και με ασφάλεια το κουκούτσι από το αβοκάντο μόνο με τα δάχτυλά σας.

Ο σεφ ακολουθεί τα εξής βήματα:

-Ο Cho ξεκινά κόβοντας το αβοκάντο κάθετα και στρίβοντας τα δύο μισά για να τα χωρίσει.
-Στη συνέχεια, τοποθετεί τον δείκτη και τον μέσο του δαχτύλου σε κάθε πλευρά του πυρήνα και απλά χρησιμοποιεί τον αντίχειρά του για να σπρώξει τον πυρήνα προς τα εμπρός από την πίσω πλευρά και να τον βγάλει.

Από τότε που έγινε δημοφιλές αυτό το βίντεο, έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες άλλα βίντεο που αναπαράγουν την τάση τόσο σε άγουρα όσο και σε ώριμα αβοκάντο. Μέχρι στιγμής, λειτουργεί τέλεια κάθε φορά. Έτσι την επόμενη φορά που θα θελήσετε να απολαύσετε ένα αβοκάντο ή να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή, αξίζει να το δοκιμάσετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.