ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτά είναι δέκα φρούτα που μπορείς να φας αν αποφεύγεις την ζάχαρη

Υπάρχουν πολλά φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα

Αυτά είναι δέκα φρούτα που μπορείς να φας αν αποφεύγεις την ζάχαρη

Η κατανάλωση φρούτων πλούσια σε βιταμίνες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή σνακ για κάθε ώρα και στιγμή που κάνει καλό στην υγεία. 

Υπάρχουν ωστόσο αρκετοί άνθρωποι που αποφεύγουν την πρόσληψη ζάχαρης, είτε λόγω διαβήτη είτε για κάποιον άλλο λόγο. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλά φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να μπορείς να τα καταναλώνεις άφοβα.

10 φρούτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη

1) Φράουλες

Ποσότητα ζάχαρης: 7 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

Οι φράουλες βοηθούν την καλή χοληστερόλη και μειώνουν την αρτηριακή πίεση αφού ένα φλιτζάνι φρούτου παρέχει την συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C.

2) Σμέουρα

Ποσότητα ζάχαρης: 5,4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι

Τα σμέουρα έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από όλα τα μούρα αφού περιέχουν μόλις 5 γραμμάρια ανά φλιτζάνι.

3) Grapefruit

Ποσότητα ζάχαρης: 10,6 γραμμάρια ανά μισό φρούτο

Το grapefruit διατηρεί τα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

4) Ακτινίδιο

Ποσότητα ζάχαρης: 6,7 γραμμάρια ανά ακτινίδιο

Αυτό το φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία.

5) Αβοκάντο

Ποσότητα ζάχαρης: 1 γραμμάριο ανά αβοκάντο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα ολόκληρο αβοκάντο περιέχει μόνο 1 γραμμάριο ζάχαρης και πολλά καλά λιπαρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.