ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτά είναι τα 5 οφέλη του κόκκινου κρασιού για τον οργανισμό μας

Οι μελέτες εστιάζουν στα αντιοξειδωτικά και τις φυτοχημικές ουσίες του κόκκινου κρασιού και τα πιθανά οφέλη τους

Αυτά είναι τα 5 οφέλη του κόκκινου κρασιού για τον οργανισμό μας

Όχι ότι χρειάζεσαι λόγους για να πιεις κόκκινο κρασί, αλλά επειδή κάποιες φορές πας να βάλεις ένα ποτηράκι και σε πιάνουν οι τύψεις σου, μάθε ποια είναι τα οφέλη του κόκκινου κρασιού για τον οργανισμό σου για να μην βασανίζεις το μυαλό σου με σκέψεις κάθε φορά που θέλεις να πιεις!

Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά, και πιο συγκεκριμένα πολυφαινόλες, οι οποίες προέρχονται απ’ τα σταφύλια. Οι πολυφαινόλες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία και την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού δεν σταματούν εκεί. Πριν συνεχίσεις, όμως, να διαβάζεις πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Εάν πιεις 8 ποτήρια, όχι δεν θα επωφεληθείς από κάτι! Οι ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού στον οργανισμό σου σταματούν εκεί που ξεκινάει η υπερκατανάλωση, οπότε μην το παρακάνεις!

Στοματική υγιεινή

Σε μια μελέτη  που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κόκκινο κρασί σκότωσε περισσότερα βακτήρια που προκαλούν τρύπες στα δόντια απ’ ό,τι το νερό που είχε αναμειχθεί με αλκοόλ. Ένα ποτηράκι κρασί για την υγεία των δοντιών σου λοιπόν!

Βοηθάει στις αλλεργίες

Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αλήθεια. Σε μια πρόσφατη ανασκόπηση περίπου 80 μελετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα φλαβονοειδή, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, θα μπορούσαν να μειώσουν τα συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα, αλλά φυσικά είναι μια διαπίστωση πολλά υποσχόμενη!

Μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το ταννικό οξύ, που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, εμποδίζει τον σχηματισμό δομών τοξικού αμυλοειδούς που προκαλούν νευροεκφυλιστικές διαταραχές, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Ενώ η βαριά κατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με προβλήματα ψυχικής υγείας, η διατήρηση κατανάλωσης μιας νορμάλ ποσότητας αλκοόλ σε εβδομαδιαία βάση, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές σου να εμφανίσεις κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη του 2013 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Medicine.

Οφέλη για όσους έχουν διαβήτη τύπου 2

Σε μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annals of Internal Medicine, οι επιστήμονες ταξινόμησαν 224 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 σε τρεις ομάδες. Η πρώτη (και πιο ευτυχισμένη) ομάδα έλαβε οδηγίες να πίνει λίγο κόκκινο κρασί με το δείπνο της, κάθε βράδυ για δύο χρόνια. Η δεύτερη ομάδα έπρεπε να πίνει λευκό κρασί. Η τελευταία ομάδα έπινε μεταλλικό νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι το τέλος της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν κρασί είχαν καλύτερο έλεγχο του σακχάρου από εκείνους που έπιναν απλά νερό. Επιπλέον, η ομάδα του κόκκινου κρασιού βελτίωσε τα επίπεδα της χοληστερόλης της!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.