ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτά είναι τα φρούτα που δεν πρέπει να καταναλώνετε με «άδειο» στομάχι

Μπορεί να οδηγήσουν σε πεπτικές ενοχλήσεις και άλλα προβλήματα

Αυτά είναι τα φρούτα που δεν πρέπει να καταναλώνετε με «άδειο» στομάχι

Υπάρχουν κάποια φρούτα, τα οποία όταν καταναλώνονται με «άδειο» στομάχι, μπορεί να οδηγήσουν σε πεπτικές ενοχλήσεις και άλλα προβλήματα.

Είναι σημαντικό να προσέχεις τα φρούτα που επιλέγεις να απολαύσεις, ειδικά όταν το στομάχι σου είναι άδειο.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, είναι γεμάτα βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, αλλά μπορεί να είναι «σκληρά» για το άδειο στομάχι. Η υψηλή οξύτητα αυτών των φρούτων μπορεί να οδηγήσει σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή καούρα για ορισμένα άτομα.

Η κατανάλωση εσπεριδοειδών μαζί με ένα ισορροπημένο γεύμα μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεών τους σε άδειο στομάχι.

Μπανάνες

Ενώ οι μπανάνες αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου και φυτικών ινών, η κατανάλωσή τους με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του μαγνησίου στο αίμα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καρδιά και να διαταράξει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών.

Για να απολαύσεις τις μπανάνες χωρίς προβλήματα, συνδύασέ τες με μια μικρή μερίδα ξηρών καρπών ή γιαουρτιού για πρόσθετη πρωτεΐνη και λιπαρά.

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα δροσιστικό και ενυδατικό φρούτο, αλλά η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και δυσφορία όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι.

Το γρήγορο άδειασμα του στομάχου μετά την κατανάλωση καρπουζιού μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία. Για να απολαύσεις αυτό το ζουμερό φρούτο, σκέψου να το καταναλώσεις ως μέρος ενός ελαφρού γεύματος ή σνακ.

Ντομάτες

Αν και συνήθως τις μπερδεύουν με τα λαχανικά, οι ντομάτες είναι στην πραγματικότητα φρούτα. Περιέχουν υψηλά επίπεδα ταννικού οξέος, το οποίο μπορεί να αυξήσει την οξύτητα στο στομάχι και να οδηγήσει σε γαστρικά προβλήματα όταν καταναλώνονται μόνες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να ενσωματώσεις τις ντομάτες στη διατροφή σου, ειδικά με άδειο στομάχι, καλό είναι να τις συμπεριλάβεις σε σαλάτες ή να τις συνδυάσεις με άλλα τρόφιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.