Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Αυτά είναι τα φρούτα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ για πρωινό σύμφωνα με διατροφολόγο

Ποια είναι εκείνα που μπορούν να καταναλώνονται τακτικά

Αυτά είναι τα φρούτα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ για πρωινό σύμφωνα με διατροφολόγο

Διατροφολόγος αποκάλυψε ποια φρούτα δεν πρέπει ποτέ να τρώτε για πρωινό.

Η Νίκολα Λάντλαμ-Ρέιν αξιολόγησε 18 από τα πιο δημοφιλή φρούτα, όπως σταφύλια, πορτοκάλια, φράουλες και ανανά, και τους έδωσε μια διατροφική βαθμολογία από το 1 έως το 5.

Η Λάντλαμ-Ρέιν έκανε τις αξιολογήσεις της με βάση τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει κάθε φρούτο, την περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και τα φυσικά επίπεδα σακχάρου του.

Η ίδια μοιράστηκε τα φρούτα που μπορούν να καταναλώνονται τακτικά και ανέφερε ποια πρέπει να θεωρούνται περισσότερο ως λιχουδιά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα, παρά ως καθημερινή συνήθεια.

Τα νέα δεν είναι καλά για όσους τους αρέσει να ξεκινούν τη μέρα τους με ένα πιάτο τροπικών φρούτων, να απολαμβάνουν φρουτοσαλάτα μέσα στο γιαούρτι τους ή να βάζουν μπανάνα στη βρώμη τους.

Στην τελευταία θέση, με μόλις 1 στα 5, βρέθηκε το πεπόνι και το καρπούζι, με όλες τους τις ποικιλίες.

Τα πεπόνια αποτελούνται κυρίως από νερό και είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ ορισμένες ποικιλίες περιέχουν και βιταμίνη Α.

Ωστόσο, είναι τόσο χαμηλά σε θερμίδες όσο και σε συνολική διατροφική αξία.

Δεύτερο από το τέλος της λίστας ήταν ο ανανάς, που συγκέντρωσε 2 στα 5. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα και τα όξινα υγρά του μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στα ούλα.

«Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και περιέχει βρωμελίνη, ένα ένζυμο που μπορεί να βοηθήσει στην πέψη και να μειώσει τη φλεγμονή» εξήγησε η Λάντλαμ-Ρέιν, προσθέτοντας ότι το φρούτο με τα αγκάθια είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, «το οποίο υποστηρίζει τον μεταβολισμό και τη λειτουργία των αντιοξειδωτικών».

Με βαθμολογία 3 στα 5, ισόπαλες με τα σταφύλια, βρέθηκαν οι μπανάνες, μια κλασική επιλογή πρωινού για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η Λάντλαμ-Ρέιν ανέφερε ότι τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε φυσικά σάκχαρα, αλλά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Η διαιτολόγος έβαλε στην κορυφή της λίστας τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια και τα μούρα, δίνοντάς τους την υψηλότερη βαθμολογία, 5 στα 5, χάρη στα έντονα χρώματα και την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Στη μέση της λίστας, με 4 στα 5, βρίσκονται τα αχλάδια, τα μήλα, τα γκρέιπφρουτ και τα μάνγκο.

Τα μούρα θεωρούνται εδώ και καιρό super food. Όλα τα είδη μούρων θεωρούνται διατροφικοί «θησαυροί», γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.