ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτές είναι οι αντιοξειδωτικές τροφές που προστατεύουν την επιδερμίδα το καλοκαίρι

Πρέπει να τις βάλετε στο πρόγραμμα διατροφή σας

Αυτές είναι οι αντιοξειδωτικές τροφές που προστατεύουν την επιδερμίδα το καλοκαίρι

Τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι ανυπομονούμε να πάμε να κάνουμε τις βουτιές στη θάλασσα όμως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη για την επιδερμίδα. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση αντηλιακού καθημερινά και την τακτική ανανέωσή του όποτε είναι απαραίτητο.

Ακόμα ένας τρόπος για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας είναι μέσω της διατροφή σας. Η διατροφή έχει άμεση επίδραση στην υγεία του δέρματος και εντάσσοντας στο καθημερινό διαιτολόγιό σας σας συγκεκριμένες τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, μπορείτε να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας και να την προστατέψετε από τον ήλιο.

Πέντε τροφές, σύμφωνα με το eatingwell.com προσφέρουν την απαραίτητη προστασία από τον ήλιο και ειδικά το καλοκαίρι αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Ντομάτες

Οι ντομάτες δεν είναι μόνο νόστιμες και ζουμερές αλλά και πλούσιες σε αντιοξειδωτικά προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία. Το κόκκινο χρώμα τους το χρωστούν σε ένα αντιοξειδωτικό, το λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα από εγκαύματα και ερεθισμούς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biology το 2022.

Επίσης οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία επίσης προστατεύει και θρέφει την επιδερμίδα.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν επίσης συστατικά τα οποία προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές βήτα καροτίνης, ένα συστατικό το οποίο απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία και να εξουδετερώσει τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών που παράγονται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες και μονακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα. Ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά έχουν τα αμύγδαλα με τη φλούδα.

Σολομός

Ο σολομός είναι πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών τα οποία επίσης προστατεύουν την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2018 στο περιοδικό Νutrients, το συγκεκριμένο ψάρι με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ασταξανθίνη, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.

Κόκκινα σταφύλια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι και είναι από τις τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι προστατεύουν από τον ήλιο. Έρευνα του 2022 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Antioxidants έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν 2 ½ φλιτζάνια κόκκινα σταφύλια καθημερινά για δύο εβδομάδες, σημείωσαν λιγότερα εγκαύματα από τον ήλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.