ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι πέντε τροφές που χαρίζουν ενέργεια

Θα σε βοηθήσουν να... γεμίσεις μπαταρίες

Αυτές είναι οι πέντε τροφές που χαρίζουν ενέργεια

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βρεις και πάλι τη χαμένη σου ενέργεια, όμως υπάρχουν και μερικές τροφές που θα σε βοηθήσουν να πάρεις… μπρος!

Αν τις ενσωματώσεις στη διατροφή σου θα δεις σημαντική αλλαγή. Θυμήσου πάντα να ενυδατώνεσαι σωστά και γενικά να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή. Ιδού οι πέντε τροφές boosters ενέργειας.

Μπανάνες: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, φυσικά σάκχαρα (όπως γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη) και κάλιο, τα οποία παρέχουν μια γρήγορη ώθηση ενέργειας. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βρώμη: Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι παρέχουν μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας. Περιέχουν επίσης βιταμίνες Β, οι οποίες συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας μέσα στο σώμα. Επιπλέον, η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και διατήρηση της ενέργειας.

Σολομός: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι και παρέχει μια σταθερή πηγή ενέργειας, ενώ τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, προάγοντας τα συνολικά επίπεδα ενέργειας.

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα και την πρόληψη της κούρασης. Περιέχει επίσης φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, τα οποία συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σνακ πλούσιο σε υγιή λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια. Επιπλέον, τα αμύγδαλα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι απελευθερώνουν ενέργεια αργά και βοηθούν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.