ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στο κρυολόγημα

Μερικά τρόφιμα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάρρωση μας

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στο κρυολόγημα

Παρ’ όλο που ο χειμώνας φεύγει σιγά σιγά, τα κρυολογήματα μπορούν να εμφανιστούν όλο τον χρόνο.

Ευτυχώς μερικά τρόφιμα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάρρωση μας και μπορούν να μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα πολύ πιο γρήγορα.

Η επιλογή των σωστών τροφών μπορεί να μας βοηθήσει να υποστηρίξουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να καταπραΰνουμε τη δυσφορία και να αναπληρώσουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ποιες είναι όμως οι τροφές αυτές;

1. Κοτόσουπα
Υπάρχει λόγος που η κοτόσουπα αποτελεί διαχρονικό φάρμακο για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά, ο ζεστός ζωμός σε βοηθάει να παραμείνεις ενυδατωμένη και μπορεί να ανακουφίσει από τη συμφόρηση. Το κοτόπουλο παρέχει πρωτεΐνη για την αποκατάσταση των μυών, ενώ τα λαχανικά προσφέρουν βασικές βιταμίνες και μέταλλα.

2. Εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτά τα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της διάρκειας της ασθένειας, αλλά και να προσφέρουν ενυδάτωση.

3. Τζίντζερ
Φημισμένο για τις αντιφλεγμονώδεις και κατά της ναυτίας ιδιότητες του, το τζίντζερ μπορεί να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος όταν αισθάνεσαι αδιαθεσία. Είτε με τη μορφή τσαγιού είτε με την προσθήκη σε σούπες και βραστά, το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του στομαχιού σου αν ανακατεύεσαι και να μειώσει τη φλεγμονή.

4. Γιαούρτι
Τα προβιοτικά που βρίσκονται στο γιαούρτι υποστηρίζουν το μικροβίωμα του εντέρου, το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στη συνολική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Προτίμησε ένα απλό, στραγγιστό γιαούρτι για να αποφύγεις τα πρόσθετα σάκχαρα που μπορεί να εμποδίσουν τη διαδικασία ανάρρωσης.

5. Βρώμη
Εύκολη για το στομάχι και πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, η βρώμη παρέχει μια ανακουφιστική, για το στομάχι, και θρεπτική επιλογή για όσους νιώθουν ναυτία. Βοηθά, επίσης, στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και παρέχει σταθερή ενέργεια.

6. Μπρόκολο
Γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, το μπρόκολο είναι μια θρεπτική επιλογή. Η περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες βοηθά επίσης στην πέψη.

7. Τσάι από βότανα
Η ενυδάτωση είναι το κλειδί όταν είσαι άρρωστη και ένα τσάι από βότανα μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Το τσάι μέντας μπορεί να μειώσει τη συμφόρηση, ένα χαμομήλι προσφέρει χαλάρωση και το πράσινο τσάι προσφέρει αντιοξειδωτικά για ταχύτερη ανάρρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

8. Μπανάνες
Εύκολες στην χώνεψη, οι μπανάνες παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο και βιταμίνη Β6. Επίσης, αναπληρώνουν τους ηλεκτρολύτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν εξαντληθεί όταν είσαι άρρωστη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.