ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτό είναι το φρούτο που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα – Διατροφολόγος εξηγεί

Το εκπληκτικό όφελος που μπορεί να έχει στην υγεία του εγκεφάλου σας

Αυτό είναι το φρούτο που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα – Διατροφολόγος εξηγεί

Ένας κορυφαίος διατροφολόγος αποκάλυψε ένα εκπληκτικό όφελος που μπορεί να έχουν τα μήλα στην υγεία του εγκεφάλου σας.

Ο επιστήμονας τροφίμων Δρ Vincent Candrawinata δήλωσε ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η τακτική κατανάλωση μήλων μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ δήλωσε ότι η κατανάλωση περισσότερων μήλων θα μπορούσε «να σας βοηθήσει να θυμηθείτε πού βάλατε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας», καθώς περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που έχουν συνδεθεί με τη διατήρηση της μνήμης.

Είπε ότι τα φρούτα είναι πλούσια σε φαινολικά συστατικά όπως τα φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ προστατεύοντας τον εγκέφαλο από βλαβερές ουσίες.

Ο Δρ Vincent είπε ότι τα φλαβονοειδή μπορούν επίσης να βρεθούν σε πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά, και αποτελούν επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Δρ Βίνσεντ επικαλέστηκε μία αμερικανική μελέτη με 2.800 συμμετέχοντες ηλικίας 50 ετών, η οποία διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν τροφές λιγότερο πλούσιες σε φλαβονοειδή είχαν δύο έως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ άνοια.

«Τα φλαβονοειδή είναι φαινολικές ενώσεις που βρίσκουμε σε φρούτα όπως τα μήλα και τα αχλάδια και σε λαχανικά όπως το λάχανο και το σπανάκι. Μπορείτε να τα βρείτε ακόμη και στη σοκολάτα και στο κρασί! Οι ενώσεις αυτές, όταν απορροφώνται σωστά, είναι ευεργετικές για την υγεία μας», είπε.

Ο ειδικός εξήγησε ότι η υψηλότερη πρόσληψη μήλων μπορεί να δώσει στον οργανισμό σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από τη νευροτοξικότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

«Η νευροτοξικότητα εμφανίζεται όταν το νευρικό σύστημα του σώματος εκτίθεται σε φυσικές ή τεχνητές τοξικές ουσίες και μεταβάλλει τη φυσιολογική δραστηριότητα του νευρικού συστήματος. Τελικά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη διατάραξη ή τη θανάτωση των νευρώνων του εγκεφάλου», εξήγησε.

Ο κλινικός διατροφολόγος πρόσθεσε ότι ενώ δεν υπάρχει θεραπεία ή έστω γνωστή αιτία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, υπάρχουν προληπτικοί τρόποι να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου.

«Ο υγιεινός τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπημένης διατροφής και της διατήρησης της φυσικής κατάστασης, είναι και οι δύο σπουδαίοι τρόποι που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου», είπε.

«Είναι εκπληκτικό να σκεφτεί κανείς ότι ένα απλό φρούτο όπως το μήλο μπορεί να παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ’.

Ο Δρ Βίνσεντ επισήμανε μάλιστα ότι η προσθήκη φρέσκων μήλων στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να έχει πληθώρα οφελών, μεταξύ άλλων και για την ψυχική σας υγεία. «Τα μήλα είναι καλή πηγή πηκτίνης, μιας διαλυτής ίνας. Μελέτες και έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αυτού του τύπου φυτικών ινών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης», αποκάλυψε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.